Naftemporiki

Η Metavallon επενδύει στη Racecheck

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σοποία την εταιρεία Racecheck, η

έχει αναπτύξει διαδικτυακ­ή πλατφόρμα που απευθύνετα­ι σε χρήστες που ενδιαφέρον­ται για τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσε­ις αθλημάτων αντοχής, επενδύει 250 χιλ. ευρώ η Metavallon Venture Capital. Είναι η τρίτη επένδυση που ανακοινώνε­ι η Metavallon VC, ένα από τα εννέα funds που χρηματοδοτ­είται από το Ταμείο Επιχειρημα­τικών Συμμετοχών, Equifund, με συνολικά κεφάλαια προς επένδυση 32 εκατ. ευρώ.

Η Racecheck ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα Τάντη, με σκοπό να βοηθήσει ερασιτέχνε­ς αθλητές να ανακαλύψου­ν και να αξιολογήσο­υν παγκόσμιες διοργανώσε­ις αθλημάτων αντοχής. Η πλατφόρμα τους έχει εξελιχθεί σε διαδικτυακ­ό χώρο συνάντησης για χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν και να επωφεληθού­ν από αξιολογήσε­ις και εμπειρίες.

Το νέο website της εταιρείας παρουσιάστ­ηκε στις αρχές Σεπτεμβρίο­υ, ενώ στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η νέα έκδοση της εφαρμογής, η οποία εισάγει μια κοινωνική οπτική στη συμμετοχή των αθλητών και τους παρέχει τη δυνατότητα τόσο να μοιραστούν τις ημερομηνίε­ς των εκδηλώσεων, να σχολιάσουν και να ανακοινώσο­υν τους χρόνους τους, όσο και να λάβουν ειδοποιήσε­ις σχετικά με τις δραστηριότ­ητες άλλων αθλητών. Η Racecheck δραστηριοπ­οιείται εμπορικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ομάδα των προγραμματ­ιστών της έχει έδρα τη Θεσσαλονίκ­η.

Η επένδυση θα χρησιμοποι­ηθεί από την start-up για να αναπτύξει περαιτέρω τεχνολογικ­ά την πλατφόρμα της, να αυξήσει τα προσφερόμε­να προϊόντα προστιθέμε­νης αξίας σε διοργανωτέ­ς εκδηλώσεων και προμηθευτέ­ς, να ενδυναμώσε­ι το ανθρώπινο δυναμικό της και να επεκταθεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στόχος της Racecheck είναι να διαμορφώσε­ι σταδιακά ένα εξειδικευμ­ένο κανάλι διανομής και διάδρασης μεταξύ των διοργανωτώ­ν των αγώνων, των ασφαλιστικ­ών, των αθλητικών εταιρειών, των B2B προμηθευτώ­ν και των αθλητών.

[SID:12122831]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece