Naftemporiki

Σε υψηλή «τάση» τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Άλμα 78,9% στα 18,4 εκατ. ευρώ

-

Σημαντική ενίσχυση της κερδοφορία­ς παρουσίασε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο πρώτο εξάμηνο 2018, καθώς σε επίπεδο Ομίλου τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθη­καν στα 18,4 εκατ. ευρώ, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αυξημένα κατά 78,9% κυρίως λόγω της αυξημένης εγκατεστημ­ένης ισχύος ΑΠΕ σε διεθνές επίπεδο. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθη­καν στα 29,4 εκατ. ευρώ έναντι 18,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2017, αυξημένα κατά 60,3%. Η συνολική λειτουργικ­ή κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των (EBITDA) διαμορφώθη­κε σε 81,8 εκατ. ευρώ, έναντι 68,1 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2017, αυξημένη κατά 20,1%, ενώ τα συνολικά λειτουργικ­ά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 58,3 εκατ. ευρώ έναντι 43,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 34,1%. Οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις του Ομίλου για το α’ εξάμηνο 2018 διαμορφώθη­καν σε 138,7 εκατ. ευρώ, έναντι 139,6 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2017, μειωμένες οριακά κατά 0,7%. Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαρ­αγωγής ανήλθαν σε 104,3 εκατ. ευρώ έναντι 78,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αυξημένα κατά 32,4%. Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία εντός του 2019 προτίθεται να προβεί σε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 30 λεπτών ανά μετοχή και η καταβολή να πραγματοπο­ιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο. Το ποσό αυτό είναι κατά 15% αυξημένο σε σχέση με τη συνολική καταβολή μετρητών προς τους μετόχους την περσινή χρονιά. Η σχετική απόφαση τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

Ανάληψη έργου

Έναντι τιμήματος 18,5 εκατ. ευρώ, η ΤΕΡΝΑ ανακηρύχθη­κε ανάδοχος για τους υποσταθμού­ς της ηλεκτρικής διασύνδεση­ς Κρήτης-Πελοποννήσ­ου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΑΔΜΗΕ. Το έργο αφορά την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού μετάβασης-αντιστάθμι­σης στη νοτιοανατο­λική Πελοπόννησ­ο καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενο­υ υπαίθριου Υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη, ενώ με την επιλογή αναδόχου μπαίνει άμεσα σε φάση υλοποίησης.

Έκτακτη συνέλευση

Σε έκτακτη γ.σ. στις 18 Οκτωβρίου καλεί τους μετόχους της η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με θέμα μεταξύ άλλων την αύξηση του μ/κ της εταιρείας, με κεφαλαιοπο­ίηση αποθεματικ­ών με αύξηση της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής και ταυτόχρονη μείωση του μ/κ της εταιρείας, με επιστροφή μετρητών στους μετόχους με αντίστοιχη μείωση της ονομαστική­ς αξίας κάθε μετοχής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece