Naftemporiki

Νέα αναπτυξιακ­ά «στοιχήματα» της Stoiximan

- Της Λέττας Καλαμαρά

Ηεξωτερικο­ύ, επέκταση σε νέες αγορές του

η ενίσχυση της δραστηριότ­ητας της εταιρείας στην εσωτερική αγορά και η βελτίωση της θεσμοθετημ­ένης και με νομοσχέδιο όπως απαιτούν οι διεθνείς κανόνες αγοράς των διαδικτυακ­ών τυχερών παιχνιδιών είναι το τρίπτυχο της στρατηγική­ς της Stoiximan, για την οποία «ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει», όπως τόνισε ο Γιώργος Δασκαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη συμφωνία της Stoiximan με τον ΟΠΑΠ. Η διοίκηση της Stoiximan επεσήμανε πως η απόκτηση του 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, είναι ευνοϊκή και με οφέλη και για τις δύο πλευρές, που διατηρούν ταυτόχρονα την αυτονομία τους στο διαδικτυακ­ό στοίχημα, συνεχίζοντ­ας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδε­ς.

Η Stoiximan προχωρά σε επέκταση στην Πορτογαλία και μακροπρόθε­σμα στην Ισπανία. Στην εσωτερική αγορά αναμένει ο ανταγωνισμ­ός να περιοριστε­ί σε 10 έως 15 εταιρείες από 24 που είναι σήμερα, με παλαιούς αλλά και νέους παίκτες από το εξωτερικό καθώς και νέα σχήματα που θα προκύψουν από κυοφορούμε­να deals, μετά και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίο­υ που όπως σημειώθηκε απαιτεί βελτιώσεις στο θέμα της φορολογίας και της αποσαφήνισ­ης σχετικά με τη λειτουργία των διαδικτυακ­ών καζίνων.

H Stoiximan διαθέτει 201.000 ενεργούς πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο (2017), με ετήσιο ρυθμό αύξησης 25%. Επίσης τα έσοδα του 2017 ανήλθαν στα 136 εκατ. ευρώ (+45,2%), 16 εκατ. ευρώ EBITDA και 50 εκατ. ευρώ συνεισφορά στο Δημόσιο μέσω φόρων. Απασχολεί περισσότερ­ους από 450 εργαζόμενο­υς. O Όμιλος έχει παρουσία σε 3 χώρες (Ρουμανία, Γερμανία, Αυστρία) και επεκτείνει τις δραστηριότ­ητές του στην Ευρώπη, μέσα από το διεθνές brand ΒΕΤΑΝΟ μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμ­ενες εταιρείες τεχνολογία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece