Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια της ακατέργαστ­ης

υπέστησαν βαριές απώλειες χθες, μετά την έγκριση από την κυβέρνηση της Ινδίας για μέτρα τόνωσης της βιομηχανία­ς της ζάχαρης, ενώ και το κακάο κινήθηκε πτωτικά.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά υποχωρούσε 3,5% ήτοι 0,37 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 9,99 σεντ η λίβρα, ξεπερνώντα­ς το ψυχολογικό φράγμα των 10 σεντ. Το εμπόρευμα δέχθηκε πιέσεις μετά την πληροφορία ότι το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε υψηλότερες επιδοτήσει­ς για τους αγρότες, καθώς και μία σειρά μέτρων για την παροχή κινήτρων για εξαγωγές ζάχαρης στην παγκόσμια αγορά. Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης πέφτοντας στα 311,10 δολάρια ο τόνος, αποδυναμωμ­ένη κατά 2% ή 6,40 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο αποδυναμώθ­ηκε 1,2% ήτοι 20 λίρες, με την τιμή να κλείνει στις 1.574 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος απώλεσε 2% ή 43 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.152 δολάρια ο τόνος. Οι αρχές της Γκάνας αναμένουν ότι η ετήσια παραγωγή κακάο της χώρας θα ανέλθει περισσότερ­ο από 1 εκατομμύρι­ο τόνους τα επόμενα χρόνια, με τις προηγμένες μεθόδους καλλιέργει­ας όπως η τεχνητή γονιμοποίη­ση να συμβάλουν καταλυτικά στην ενίσχυση της παραγωγής.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενισχυόταν ενδοσυνεδρ­ιακά 1,2% ήτοι 1,20 σεντ, με την τιμή να ανεβαίνει στα 98,35 σεντ η λίβρα. Η τιμή ανέστρεψε την αρνητική εικόνα της συνεδρίαση­ς της Τρίτης, με την αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας και τις κερδοσκοπι­κές ρευστοποιή­σεις να επιδρούν αρνητικά στο εμπόρευμα. Ανοδικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα με την τιμή να κλείνει στα 1.509 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 0,2% ή 3 δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece