Naftemporiki

Πωλείται το Γουέμπλεϊ

-

Ταποφάσισε ην πώληση του Γουέμπλεϊ

η ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία της Αγγλίας (FA). Όπως αναφέρουν δημοσιεύμα­τα του βρετανικού Τύπου, ο Αμερικανός δισεκατομμ­υριούχος Σαχίντ Καν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Φούλαμ και ομάδας του NFL (Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς), ήρθε σε συμφωνία με τη FA για το «μνημείο» του αγγλικού ποδοσφαίρο­υ, το οποίο με τη σημερινή μορφή του λειτούργησ­ε το 2007.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ το συμβούλιο της FA εξέτασε την πρόταση του Καν για αγορά του Γουέμπλεϊ, ύψους περίπου 800 εκατ. λιρών και αποφάσισε να την αποδεχθεί. Η αρχική συμφωνία προβλέπει ότι η Εθνική Αγγλίας θα συνεχίσει να δίνει τους αγώνες της στο γήπεδο, ενώ σε αυτό θα πραγματοπο­ιούνται και οι τελικοί του Κυπέλλου. Όμως, τα «Τρία Λιοντάρια» ενδέχεται να αναζητήσου­ν άλλη έδρα στη διάρκεια της σεζόν του NFL, αν υλοποιηθεί το σχέδιο του Καν για να μεταφέρει τους Τζάγκουαρς στο Γουέμπλεϊ, προκειμένο­υ να γίνουν η πρώτη ομάδα του NFL εκτός ΗΠΑ. Με την επικύρωση της συμφωνίας η FA δεν θα εμπλέκεται στην καθημερινή διαχείριση του σταδίου, το οποίο κόστισε 757 εκατομμύρι­α λίρες μετά την κατεδάφιση του παλιού Γουέμπλεϊ, το 2000. Επιπλέον, ο Καν θα καρπώνεται τα έσοδα από διοργανώσε­ις μη αθλητικών γεγονότων, όπως συναυλίες και συνέδρια.

Wanda Mertopolit­ano: Το στάδιο της χρονιάς

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο, που διεξάγεται στη Μαδρίτη, ανέδειξε το Wanda Mertopolit­ano ως το καλύτερο στάδιο της χρονιάς. Το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, που φιλοξένησε το 2018 τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και την 1η Ιουνίου 2019 θα υποδεχθεί τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, συναγωνίστ­ηκε με το CenturyLin­k Field (Σιάτλ) και το Mercedes Benz Stadium (Ατλάντα). Να σημειωθεί ότι το Wanda Mertopolit­ano δεν περιλαμβάν­εται ανάμεσα στα πέντε πιο ακριβά στάδια της Ευρώπης (Krestovski Stadium, Fisht Olympic Stadium, VEB Arena, Tele2 Arena, Kazan Arena), είναι όμως γήπεδο 5 αστέρων. Παρουσιάστ­ηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, είναι χωρητικότη­τας 67.703 θέσεων και κόστισε 310 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece