Naftemporiki

Ισόπαλο το ντέρμπι

Στο 1-1 έμειναν ΠΑΟΚ και Άρης χθες στην Τούμπα

-

Χωρίς νικητή ολοκληρώθη­κε η χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στην Τούμπα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης δεν είχε ποιότητα, ενώ ο γηπεδούχος έπαιξε με δέκα παίκτες από το 60ό λεπτό, λόγω αποβολής του Κίτσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο της αναμέτρηση­ς και στο 25’ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέλκα, έπειτα από παράβαση που έκανε ο Γιουνές αποκρούοντ­ας την μπάλα με το χέρι σε πλάγιο σουτ του Ελ Καντουρί. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσ­εων ο Άρης ισοφάρισε ύστερα από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και ομαδικό λάθος, με ωραίο σουτ του Ματέο Γκαρσία. Στο 60’ ο «δικέφαλος του Βορρά» έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κίτσου με δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα.

Στις υπόλοιπες χθεσινές αναμετρήσε­ις, ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκ­αν Ξάνθη και ΟΦΗ στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Ο δυνατός αέρας ήταν ο... πρωταγωνισ­τής της «λευκής» ισοπαλίας, δημιουργών­τας σοβαρά προβλήματα στους ποδοσφαιρι­στές των δύο ομάδων. Χαρακτηρισ­τικό είναι πως υπήρξε φάση στο πρώτο ημίχρονο, στην οποία βολέ του Ζίβκοβιτς κατέληξε... κόρνερ. Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκ­αν στα Σπάτα Αήττητος και Εργοτέλης, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Η ομάδα του Ηρακλείου προηγήθηκε στο 42’ με τον Καπνίδη, αλλά οι γηπεδούχοι (νεοφώτιστο­ι στη Football League) ισοφάρισαν στο 80’ με σέντρα-σουτ του Γροντή.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσει­ς της στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας η Κέρκυρα, που άλωσε την έδρα της Νίκης Βόλου επικρατώντ­ας με 1-0. Οι Φαίακες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησα­ν την υπεροχή τους σκοράροντα­ς στο 20ό λεπτό, με ωραίο πλασέ του Κρητικού.

Το σημερινό πρόγραμμα: Άρης Αβάτου - Παναχαϊκή (5ος όμιλος, 16:30), Ολυμπιακός - Λεβαδειακό­ς (5ος όμιλος, 21:30), Ηρόδοτος Απόλλων Πόντου (8ος όμιλος, 16:30).

 ??  ?? «Μονομαχία» του αρχηγού του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα (αριστερά) με τον Χαβιέ Ματίγια του Άρη από τον χθεσινό αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.
«Μονομαχία» του αρχηγού του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα (αριστερά) με τον Χαβιέ Ματίγια του Άρη από τον χθεσινό αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece