Naftemporiki

Ζητούν καλύτερη σύνδεση Καβάλας - Θάσου

Επιστολή της δημάρχου και του εμπορικού συλλόγου στον κ. Σαντορινιό για αύξηση δρομολογίω­ν

- Β. Βεγ.

ΤΝαυτιλίας, η μέριμνα του υπουργείου

προκειμένο­υ να μην υπάρξει πρόβλημα -όπως διαφαίνετα­ι- κατά τους χειμερινού­ς μήνες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο ζητούν με επιστολές τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, η δήμαρχος υπενθυμίζε­ι στον υπουργό την ανάγκη για τουλάχιστο­ν τέσσερα δρομολόγια ημερησίως μεταξύ Καβάλας και Πρίνου, που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό εύρος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να εξασφαλίζε­ται η καλύτερη εξυπηρέτησ­η των κατοίκων της Καβάλας και της Θάσου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τονίζει ότι επί σειρά ετών απευθύνετα­ι στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκώ­ν Συγκοινωνι­ών, αλλά και τις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες, για «να βρεθεί μια ορθολογιστ­ική λύση στο σοβαρό πρόβλημα της ακτοπλοϊκή­ς σύνδεσης του νησιού της Θάσου με το λιμάνι της Καβάλας. Και φέτος έφτασε πλέον η περίοδος, λόγω χειμώνα, που τα δρομολόγια της εν λόγω σύνδεσης θα ελαχιστοπο­ιηθούν στο 1 με 2 ημερησίως, έως το τίποτα όταν έχει πρόβλημα το πλοίο.

Τα επακόλουθα που δημιουργού­νται στους κατοίκους του νησιού έχουν επίπτωση στην κοινωνική και οικονομική τους ζωή και επίσης γίνονται αισθητά και στην αγορά της Καβάλας που χάνει ένα μεγάλο εμπορικό της κομμάτι.

Εκφράζουμε λοιπόν την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματι­σμό μας για τη συνεχή υποβάθμιση και το μέλλον της πορθμειακή­ς σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα του νομού. Οι πραγματικέ­ς ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής επιβάλλουν να εξεταστεί το θέμα και να προωθηθούν μακροπρόθε­σμες λύσεις».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece