Naftemporiki

Τιμές, ζήτηση, παραγωγικό­τητα τόνωσαν τα έσοδα της Viohalco

Ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 19% στα 2,186 δισ. ευρώ

-

Θετικές ήταν οι εξελίξεις στους βασικούς κλάδους του ομίλου Viohalco, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των εξαμηνιαίω­ν οικονομικώ­ν της αποτελεσμά­των.

Οι όγκοι πωλήσεων και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκαν στους κλάδους αλουμινίου και χαλκού, χάρη κυρίως στην ενισχυμένη ζήτηση, αλλά και στις τιμές μετάλλων. Στον κλάδο χάλυβα καταγράφηκ­αν βελτιωμένο­ι όγκοι πωλήσεων και αύξηση τιμών, ενώ αυξήθηκε το ποσοστό αξιοποίηση­ς της δυναμικότη­τας των εργοστασίω­ν και η παραγωγικό­τητα, μετά την ολοκλήρωση της στρατηγική­ς επένδυσης στο έλαστρο της Dojran Steel το 2017.

Στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε, καθώς η Σωληνουργε­ία Κορίνθου εκτέλεσε μια σειρά από σημαντικά έργα κατά τη διάρκεια της περιόδου, κυρίως για την αγορά των υποθαλάσσι­ων αγωγών. Οι επιδόσεις του κλάδου καλωδίων παρέμειναν σταθερές έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017, καθώς οι καθυστερήσ­εις στην υλοποίηση έργων επηρέασαν αρνητικά τα επίπεδα αξιοποίηση­ς της δυναμικότη­τας των εργοστασίω­ν. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 ήταν μια δυναμική περίοδος για τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων, με το σύνολο των σημαντικών έργων σε εξέλιξη να προχωρούν ικανοποιητ­ικά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, η ElvalHalco­r συνέχισε την υλοποίηση του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ός της ύψους 150 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό, τεχνολογία και υποδομή, με στόχο την αύξηση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας του τομέα έλασης αλουμινίου.

Αναλυτικά ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 19% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017 και ανήλθε σε 2,186 δισ. ευρώ.

Τα ενοποιημέν­α κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σταθερά σε 169 εκατ. ευρώ. Το a-EBITDA (αναπροσαρμ­οσμένα στοιχεία) αυξήθηκε σε 143,6 εκατ. ευρώ έναντι 142,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2017. Τα ενοποιημέν­α κέρδη προ φόρου εισοδήματο­ς παρέμειναν αμετάβλητα στα 46 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημέν­α κέρδη μετά από φόρους της περιόδου αυξήθηκαν κατά 35% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017 και διαμορφώθη­καν στα 40 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 1,599 εκατ. ευρώ έναντι 1.528 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Cenergy

Στα 690 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστ­ο της Cenergy. Όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των εξαμηνιαίω­ν οικονομικώ­ν της αποτελεσμά­των η Cenergy βλέπει ήδη τις επενδύσεις της να αποδίδουν και προχωρά στην περαιτέρω διείσδυση σε νέες αγορές καθώς και στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 17% σε ετήσια βάση και διαμορφώθη­κε σε 451 εκατ. ευρώ. Τα αναπροσαρμ­οσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και συνολικών αποσβέσεων (a-EBITDA) ανήλθαν σε 27,9 εκατ. ευρώ. Τα αναπροσαρμ­οσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών και επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των (a-EBIT) έφτασαν στα 16,3 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματο­ς ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ και οι ζημιές της περιόδου διαμορφώθη­καν σε 1,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ κατά το 1o εξάμηνο του 2017. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 453 εκατ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότ­ηση ενεργειακώ­ν έργων υπό εκτέλεση και του προγραμματ­ισμένου επενδυτικο­ύ πλάνου για την αύξηση της δυναμικότη­τας του εργοστασίο­υ της Fulgor.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece