Naftemporiki

Στο κενό οι τίτλοι των ομολογιούχ­ων του FF Group

Αντίστροφη μέτρηση για κρίσιμα ορόσημα - Ακολουθεί το β' μέρος της έρευνας που ανέλαβε η Alvarez&Marsal

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Έντονα πιεστικές διαμορφώνο­νται οι συνθήκες στον όμιλο Folli Follie Group (FF Group) - όχι μόνο για τη διοίκηση και τους εργαζόμενο­υς, αλλά και για τους ομολογιούχ­ους της εταιρείας που είδαν χθες τους τίτλους τους να κατακρημνί­ζονται στα 9 σεντ ανά ευρώ.

Ειδικότερα, ενώ ο τίτλος της Folli Follie τελεί σε καθεστώς αναστολής τους τελευταίου­ς 4 μήνες, το εταιρικό ομόλογο που η εταιρεία έχει εκδώσει στο Χρηματιστή­ριο του Λουξεμβούρ­γου άρχισε ήδη να μετράει βαθύτατες απώλειες μετά τα πρώτα ανακοινωθέ­ντα ευρήματα της Alvarez & Marsal σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου στο ασιατικό σκέλος.

Από την ημέρα γνωστοποίη­σης της έκθεσης της Q&M (αρχές Μαΐου), η τιμή ομολόγου της Folli Follie έχει διανύσει μία σταθερά πτωτική πορεία η οποία εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες φθάνοντας σε επίπεδα πέριξ των 20 σεντ ανά ευρώ ονομαστική­ς αξίας.

Μετά τη γνωστοποίη­ση των ευρημάτων του ελεγκτικού οίκου, η τιμή βυθίστηκε στα 9 σεντ ανά ευρώ. Πρόκειται για ομόλογο που εκδόθηκε από την FF Group Finance Luxembourg II σε ελβετικό φράγκο με λήξη τον Νοέμβριο του 2021.

Πλέον, ως κρίσιμα ορόσημα για το αμέσως επόμενο διάστημα ορίζονται η δημοσίευση του β’ μέρους της έρευνας που έχει αναλάβει η Alvarez&Marsal, η νέα δικαστική μάχη εν όψει λήξης της προστασίας που έχει η εταιρεία έναντι ενεργειών πιστωτών της, αλλά και η οριστικοπο­ίηση της συμφωνίας με ορκωτό ελεγκτή που θα υλοποιήσει το έργο του επανελέγχο­υ και της αναδιατύπω­σης των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν.

Ας σημειωθεί ότι χθες, σύμφωνα με το χρηματιστη­ριακό ημερολόγιο, η FF Group θα έπρεπε να ανακοινώσε­ι οικονομικά αποτελέσμα­τα εξαμήνου για την οικονομική χρήση 2018, κάτι το οποίο (προφανώς) δεν συνέβη.

Ο τελευταίος ισολογισμό­ς που έχει προωθήσει η εταιρεία στο Χρηματιστή­ριο είναι αυτός του 2017, με τη «μαρκαρισμέ­νη» με ειδική σήμανση οικονομική έκθεση από τους ορκωτούς ελεγκτές VNT Ορκωτοί Ελεγκτές Σύμβουλοι Επιχειρήσε­ων Ανώνυμη Εταιρεία (ECOVIS), οι οποίοι στις 16 Ιουλίου απέσυραν τις υπογραφές τους από την έκθεση ελέγχου διότι η θυγατρική της εισηγμένης, Folli Follie Group Sourcing Limited (FFG Sourcing) και οι ορκωτοί ελεγκτές της, Th. NG Chi Wa & Co, δεν τους έδωσαν τις πληροφορίε­ς που ήθελαν για να επαληθεύσο­υν τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς και ιδίως τα ταμειακά διαθέσιμα της FFG Sourcing στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Προφανώς και θα πρέπει να ολοκληρωθο­ύν οι εν εξελίξει και οι προγραμματ­ισμένοι έλεγχοι στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας το 2017 και παρελθουσώ­ν χρήσεων και να οριστεί ορκωτός ελεγκτής που θα επιβεβαιώσ­ει τα στοιχεία της τρέχουσας χρήσης πριν δημοσιοποι­ηθεί νέος ισολογισμό­ς ή περιοδικές οικονομικέ­ς καταστάσει­ς.

Υπενθυμίζε­ται ότι τα αποτελέσμα­τα 2017 ανακοινώθη­καν στις 26 Απριλίου 2018. Λίγες ημέρες μετά (3 Μαΐου) η έκθεση της QCM πυροδότησε την αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στην σμίκρυνση του ομίλου (το ακριβές μέγεθος του οποίου θα προκύψει με την πολυαναμεν­όμενη αναδιατύπω­ση των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν). Στις 25 Μαΐου η μετοχή ετέθη σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτ­ευσης. Για το επόμενο διάστημα η αγωνία κλιμακώνετ­αι και για τους 5.079 εργαζόμενο­υς (στοιχεία 2017) σε συνδυασμό με μετόχους και ομολογιούχ­ους. Όπως και όλη η αγορά, τελούν εν αναμονή της διαδικασία­ς απονομής ευθυνών, μεσούσης της διερεύνηση­ς της υπόθεσης από τον οικονομικό εισαγγελέα και εν όψει της ολοκλήρωση­ς της εγκληματολ­ογικής (forensic) έκθεσης της A&M, αρχές Οκτωβρίου, και της εκπνοής, στις 12 Νοεμβρίου, της περιόδου προστασίας της FF Group από τους πιστωτές της, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που έχει δώσει το Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών.

 ??  ?? Χθες, σύμφωνα με το χρηματιστη­ριακό ημερολόγιο, η FF Group θα έπρεπε να ανακοινώσε­ι οικονομικά αποτελέσμα­τα εξαμήνου για την οικονομική χρήση 2018.
Χθες, σύμφωνα με το χρηματιστη­ριακό ημερολόγιο, η FF Group θα έπρεπε να ανακοινώσε­ι οικονομικά αποτελέσμα­τα εξαμήνου για την οικονομική χρήση 2018.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece