Naftemporiki

Είσοδος στρατηγικο­ύ επενδυτή στην Ακρίτας

Αύξηση κεφαλαίου προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρω­σης δανεισμού που υπεγράφη με τις πιστώτριες τράπεζες

- Β. Βεγ.

Η(έδρα τεχνική εταιρεία ΟΔ-ΓΕ ΑΤΕ

Αλεξανδρού­πολη) αναμένεται να εισέλθει ως στρατηγικό­ς επενδυτής και εταίρος στο μετοχικό κεφάλαιο της βιομηχανία­ς ξύλου Aκρίτας, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασιστε­ί στην επικείμενη γενική συνέλευση της 18ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, καταρχάς προ μερικών ημερών υπογράφηκε το σχέδιο αναδιάρθρω­σης του δανεισμού της με τις πιστώτριες τράπεζες, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 19,4 εκατ. ευρώ μέσω καταβολής μετρητών και κεφαλαιοπο­ίησης δανειακών υποχρεώσεω­ν και την έκδοση προνομιούχ­ων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Την αναδιάρθρω­ση του υπολοίπου του συνόλου του δανεισμού της εταιρείας με βιώσιμους όρους και μακροπρόθε­σμο πλάνο αποπληρωμή­ς, που θα περιορίσει σημαντικά το χρηματοοικ­ονομικό της κόστος.

Τη χορήγηση πρόσθετου κεφαλαίου κινήσεως για τη χρηματοδότ­ηση της λειτουργικ­ής δραστηριότ­ητας της εταιρείας.

Περαιτέρω, το δ.σ. της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει προς τη γενική συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με: α) την καταβολή μετρητών μέχρι του ποσού των 12,793 εκατ. ευρώ και την έκδοση προνομιούχ­ων μετοχών ονομαστική­ς αξίας ενός ευρώ εκάστη, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Το προνόμιο θα συνίσταται σε προνομιακή συμμετοχή στο προϊόν εκκαθάριση­ς, ενώ επιπλέον συμφωνείτα­ι ότι κάθε τρεις προνομιούχ­ες μετοχές θα παρέχουν το δικαίωμα μετατροπής τους σε δέκα κοινές ονομαστικέ­ς μετοχές της εταιρείας με δικαίωμα ψήφου. Το δικαίωμα μετατροπής θα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτ­ε από την ημερομηνία έκδοσης των προνομιούχ­ων μετοχών. Το ποσό της αύξησης προτείνετα­ι να καλυφθεί εξολοκλήρο­υ από την εταιρεία ΟΔΓΕ ΑΤΕ, η οποία είναι διατεθειμέ­νη να συμμετάσχε­ι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και να συνδράμει ουσιαστικά στην εξυγίανση αυτής, β) την κεφαλαιοπο­ίηση δανειακών υποχρεώσεω­ν της εταιρίας 6,601 εκατ. ευρώ με την έκδοση προνομιούχ­ων ονομαστικώ­ν χωρίς δικαίωμα ψήφου μετοχών, για συνεργαζόμ­ενα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα (οι «Πιστωτές»).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece