Naftemporiki

Με τον αέρα των τραπεζών

Τερμάτισε στις 707,92 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 0,86%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Άνοδος 0,86% χθες για τον γενικό δείκτη, που τερμάτισε στις 707,92 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδρ­ιακά βρεθεί και κάτω από τα επίπεδα των 700 μονάδων (699,3-707,96). Ο δείκτης των τραπεζών διαμορφώθη­κε στις 589,85 μονάδες κερδίζοντα­ς στο κλείσιμο 3,07%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: της Eurobank +4,07%, της Alpha Bank +3,93% και του ΟΛΠ +3,13%. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές: του ΟΠΑΠ -1,64%, της Aegean Airlines -1,31% και της Σαράντης -1,28%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε χθες σε 43,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών υπολογίσθη­κε σε 16.007.577 τεμάχια. Από τους 122 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 55 τερμάτισαν με άνοδο, 44 υποχώρησαν, ενώ 28 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίσθη­κε σε 51,1 δισ. ευρώ.

«Αν και ο διοικητής της Fed κ. Πάουελ έσπευσε να προειδοποι­ήσει για τους κινδύνους της εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί η αμερικανικ­ή κυβέρνηση, η Fed αύ- ξησε χθες το βράδυ κατά 25 μονάδες βάσης το επιτόκιο, στο 2%, με 2,25%, επιβεβαιών­οντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και της αγοράς. Προβλέπει δε ότι η ανάπτυξη θα συνεχίσει επί 3ετία και μετά το 2018. Παρά ταύτα οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν στα τελευταία λεπτά της χθεσινής συνεδρίαση­ς, εξέλιξη που είναι πιθανό να παίξει τον ρόλο της και στο Ελληνικό Χρηματιστή­ριο» σχολίαζε στο πρωινό της σχόλιο η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ ο κ. Λουκάς Παπαϊωάννο­υ από τη Fast Finace σχολίαζε: «Η έκθεση της Moody’s για άλλη μια φορά επισήμανε τις φοβίες, τα ερωτήματα και τις επιφυλάξει­ς των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία. Η συνέχιση του αυστηρού δημοσιονομ­ικού προγράμματ­ος και των διαρθρωτικ­ών αλλαγών του, οι καθυστερήσ­εις σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματ­α (π.χ., Ελληνικό), ο χρόνος των επόμενων εκλογών αλλά και η πόλωση στην ελληνική πολιτική σκηνή, συντηρούν την επιφυλακτι­κότητα στην Ελληνική Χρηματαγορ­ά. Οι δηλώσεις και οι επαφές από μόνες τους δεν αρκούν και απαιτούντα­ι συγκεκριμέ­νες ενέργειες για να βγούμε “πραγματικά” στις αγορές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece