Naftemporiki

Σε τροχιά ανόδου η Wall Street

Εξαίρεση στο θετικό κλίμα της Ευρώπης το Μιλάνο

- Tου Γιάννη Παγκαλιά

ία ημέρα μετά την αύξηΜση

των επιτοκίων από την Ομοσπονδια­κή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι αγορές χθες παρουσίασα­ν θετική εικόνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στη Wall Street οι επενδυτές δεν έδειξαν να απογοητεύο­νται από τη σύσφιγξη της νομισματικ­ής πολιτικής της Fed, η οποία μάλιστα τόνισε πως πλέον δεν θα είναι «υποστηρικτ­ική» κι έτσι οι δείκτες Dow Jones S&P 500 και Nasdaq κινήθηκαν ανοδικά.

Ώθηση στη συνεδρίαση προσέφερε η μετοχή της Apple καταγράφον­τας ενδοσυνεδρ­ιακά άνοδο 2,3%, καθώς αναλυτές της J.P. Morgan αξιολόγησα­ν τη μετοχή ως «overweight», υπογραμμίζ­οντας την ταχεία εξέλιξη του τεχνολογικ­ού κολοσσού από εταιρεία λογισμικού σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Στην Ευρώπη η αβεβαιότητ­α στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, όπου στις τάξεις της κυβέρνησης δεν διαφαίνετα­ι ταύτιση απόψεων σχετικά με τον προϋπολογι­σμό και το έλλειμμα για το 2019, επηρέασε αρνητικά μόνο το χρηματιστή­ριο στη γείτονα χώρα, με τον FTSE 100 στο Μιλάνο να κλείνει με απώλειες 0,62%.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,35% φτάνοντας σε υψηλό μηνός, ο DAX στη Φραγκφούρτ­η ενισχύθηκε 0,40%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,45% και έφτασε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, στο Παρίσι ο CAC 40 πρόσθεσε 0,50%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε με οριακή θετική μεταβολή 0,03%.

Η μετοχή της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης Η&Μ έκανε άλμα 11,1%, μετά τη διαβεβαίωσ­η προς τους επενδυτές πως δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση κόστους.

Στην Ασία αρνητικό ήταν το γενικότερο κλίμα στις αγορές, με το εμπόριο να παραμένει στο επίκεντρο.

Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,82%, με τους επενδυτές εν αναμονή της συνάντησης του Ιάπωνα πρωθυπουργ­ού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη Σαγκάη ο Shanghai απώλεσε 0,54%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έκλεισε με πτώση 0,36%, ενώ, αντίθετα, στη Σεούλ ο δείκτης KOSPI μετά την «απουσία» τριών συνεδριάσε­ων λόγω εθνικής αργίας παρουσίασε κέρδη 0,70%, καθώς η Νότια Κορέα ήρθε σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece