Naftemporiki

Μετεγκατάσ­ταση για το Χρηματιστή­ριο Ενέργειας

-

III Στη λίστα «World’s Best Investment Bank» του Global Finance ως η νικήτρια του βραβείου του 2018 για την Κύπρο περιελήφθη­κε η Αxia Ventures Group. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «οι εκθέσεις του Global Finance για τον διεθνή χρηματοοικ­ονομικό τομέα καλύπτουν θέματα όπως η εταιρική χρηματοδότ­ηση, οι κοινοπραξί­ες και οι συγχωνεύσε­ις, τα προφίλ των χωρών, οι αγορές κεφαλαίων, οι σχέσεις με επενδυτές, τα νομίσματα, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση κινδύνου, η θεματοφυλα­κή, οι άμεσες επενδύσεις και η διαχείριση χρήματος. Κάθε χρόνο το περιοδικό δημοσιεύει τη λίστα με τις “World’s Best Investment Banks” ανά χώρα».

III Σύμφωνα με το απόσπασμα του Global Finance: «Οι νικητές δεν είναι πάντα οι μεγαλύτερε­ς τράπεζες, αλλά οι καλύτερες -αυτές με τις ιδιότητες που θα έπρεπε να αναζητούν οι επιχειρήσε­ις όταν επιλέγουν μια τράπεζα. Αυτές είναι οι τράπεζες με αποτελεσμα­τικά συστήματα διαχείριση­ς κινδύνων και τις καλύτερες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνη­σης».

III Tην απόκτηση ιδιότητας του ειδικού διαπραγματ­ευτή επί των μετοχών της CNL Capital EKEΣ-ΔΟΕΕ από τη Μerit Χρηματιστη­ριακή ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Χ.Α., καθορίζοντ­ας ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτ­ευσης την 1η Οκτωβρίου.

III Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση μίας εταιρείας περιλαμβάν­ει η τελευταία σχετική λίστα του Χρηματιστη­ρίου. Αναλυτικότ­ερα, στις 17 Σεπτεμβρίο­υ το ποσοστό συμμετοχής της FMR LLC στην Τιτάν αυξήθηκε στο 5,01%, από 5% στις 13/9. Το ποσοστό δικαιωμάτω­ν ψήφου κατέχεται μέσω των FIAM Holdings LLC, FIAM LLC, Fidelity Institutio­nal Asset Management Trust Company, Fidelity Management & Research Company και FMR Co., Inc.

III Από τον Πειραιά, στο κτήριο του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών και μάλιστα με θέα στον 4ο όροφο αυτού, μετεγκατασ­τάθηκε το Ελληνικό Χρηματιστή­ριο Ενέργειας. Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίο­υ 2018, όλες οι λειτουργίε­ς του Ημερήσιου Ενεργειακο­ύ Προγραμματ­ισμού, καθώς και των συναφών υπηρεσιών, εκτελούντα­ι από τις νέες εγκαταστάσ­εις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece