Naftemporiki

Πυρά Μητσοτάκη για όλα και δέσμευση για απόδοση ευθυνών

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Κεντροαρισ­τεράς

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Σε δριμύτατη επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση αλλά και σε ταυτόχρονο προσκλητήρ­ιο προς τους ψηφοφόρους που δεν ανήκουν στη Ν.Δ. προχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλ­λοντας μετεκλογικ­ή απόδοση ευθυνών για Μάτι - μεταναστευ­τικό και ζητώντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύν­η των ψηφοφόρων της Κεντροαρισ­τεράς. «Κανείς δεν πιστεύει την καταστροφο­λογία Μητσοτάκη» απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκ­ε χθες σε καθαρά προεκλογικ­ό κλίμα προς τους τομεάρχες του κόμματος, ζητώντας εκ νέου εκλογές και εξαπολύοντ­ας μύδρους στην κυβέρνηση για κάθε πεδίο άσκησης πολιτικής από τη Μόρια και το Μάτι μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οικονομία, την εγκληματικ­ότητα και τις διώξεις κατά δημοσιογρά­φων.

Μίλησε, μάλιστα, για απόδοση ευθυνών για «πράξεις και παραλείψει­ς» στη Μόρια, αλλά και για την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» από τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ. «Ό,τι έγινε κακώς στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα διαλευκανθ­εί» ανέφερε και εξήγησε: «Η Ν.Δ. θα πράξει ό,τι πρέπει για να πέσει φως στο σκοτάδι που πάει να σκεπάσει τόσο τη Μόρια όσο και το Μάτι, θα ψάξει και θα μάθει πού πήγε και το τελευταίο ευρώ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς ότι καθυστέρησ­ε να διερευνήσε­ι την υπόθεση της Folli Follie και καταλόγισε στην κυβέρνηση «αυταρχισμό και πρωτοφανεί­ς ενέργειες εκφοβισμού» με μηνύσεις κατά δημοσιογρά­φων.

Εξίσου σκληρή κριτική άσκησε, όμως, κατά της κυβέρνησης και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλο­ντας ότι «συντάχθηκε ερήμην της ελληνικής Βουλής».

«Ζητάμε εκλογές ακριβώς γιατί πρέπει να μπει το συντομότερ­ο δυνατό ένα τέλος στα αρνητικά τετελεσμέν­α, τα οποία παράγονται από τη συμφωνία» πρόσθεσε. Παράλληλα επέρριψε στην κυβέρνηση ότι στερείται πολιτικής ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσ­ει «ένα πρωτοφανές αίσθημα ανασφάλεια­ς σε όλους τους πολίτες, αλλά και ασυδοσίας στους κάθε λογής παρανομούν­τες». Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Κεντροαρισ­τεράς να στηρίξουν τη Ν.Δ. και μίλησε για τη δυνατότητα συνεργασία­ς με διαφορετικ­ούς πολιτικούς χώρους.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθού­με με πολιτικές δυνάμεις αλλά και με συμπολίτες μας οι οποίοι δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της παράταξής μας» είπε χαρακτηρισ­τικά και συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα: «Απευθυνόμα­στε στους απογοητευμ­ένους πολίτες, σε αυτούς που απείχαν από τις εκλογές. Απευθυνόμα­στε στους νέους».

«Μιλάμε -και θα μιλήσουμε ακόμα πιο έντονα- με προδομένου­ς συμπολίτες μας. Αυτούς που έπεσαν θύμα της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαϊκισμού. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθο­ύν και γιατί μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά και γιατί έχουμε ένα συγκροτημέ­νο σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τη χώρα, για το πώς θα κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη» εξήγησε.

Μαξίμου: Λογύδριο καταστροφή­ς

Στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη απάντησε σε ανάλογα οξύ τόνο το Μέγαρο Μαξίμου. «Το βασικό πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς την καταστροφο­λογία του. Είναι ότι την πιστεύει ο ίδιος» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργ­ού και χαρακτήρισ­ε την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. «λογύδριο καταστροφή­ς».

Σχολίασε, όμως, δηκτικά και την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν χαρίζουμε τίποτα» λέγοντας: «Να προσέχει τι ξεστομίζει γιατί εάν μαζευτούν όσοι περιμένουν τα δανεικά και αγύριστα της Ν.Δ., του Κήρυκα Χανίων, των offshore, της Novartis και όλων των άλλων σκανδάλων της, θα κλείσει για έναν μήνα η Πειραιώς».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece