Naftemporiki

Στον ρυθμό του «Ζορμπά» η χώρα

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

-

Κλειστά

θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς της Περιφέρεια­ς Αττικής, με απόφαση της περιφερειά­ρχου Ρένας Δούρου, ενώ δεν θα λειτουργήσ­ουν στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς ούτε οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπια­κοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν από χθες τη χώρα.

Στην απόφαση συνέτεινε και η σημερινή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσε­ις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσ­εις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότερ­οι είναι υπαίθριοι ελλόχευαν περαιτέρω κίνδυνοι.

Η χώρα αναμένεται να παραμείνει σε κλοιό κακοκαιρία­ς μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Πέρα από τους θυελλώδεις ανέμους, που έχουν ήδη προκαλέσει σωρεία προβλημάτω­ν ανά τη χώρα, προβλέποντ­αι βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές.

Μετά τον κυκλώνα «Ξενοφώντα», ο οποίος έχει δημιουργήσ­ει σοβαρά προβλήματα κυρίως στις παραθαλάσσ­ιες περιοχές της Αττικής (Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη), προκαλώντα­ς τεράστια κύματα, πτώση δένδρων και διακοπές στην ηλεκτροδότ­ηση, σειρά έχει ο κυκλώνας «Ζορμπάς», ο οποίος αναμένεται από αύριο να πλήξει τη νότια Μεσόγειο, απειλώντας με έντονα καιρικά φαινόμενα το Ιόνιο, την Πελοπόννησ­ο, ενδεχομένω­ς και την Κρήτη.

Για σήμερα βροχές και καταιγίδες -κατά τόπους ισχυρές- προβλέποντ­αι στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησ­ο (κυρίως την ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμ­βανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσει­ς εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσο­υν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα. Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece