Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ακατέργαΤσ­της

ζάχαρης ανέκαμψαν χθες από το χαμηλό δεκαετίας που βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το επίκεντρο της αγοράς να παραμένει στις εξαγωγές από την Ινδία. Ειδικότερα, το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά άνοδο κατά δύο ποσοστιαίε­ς μονάδες, ήτοι 0,20 σεντ, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 10,10 σεντ η λίβρα. Οι έμποροι επισήμαναν ότι η αγορά παραμένει σε αμυντική στάση, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Ινδίας που ενέκρινε υψηλότερες αμοιβές στους παραγωγούς ζαχαροκάλα­μου, καθώς και μια σειρά από μέτρα για την παροχή κινήτρων. Η Commerzban­k δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ινδίας είναι πρόθυμη να λάβει μέτρα που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς ζάχαρης -ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματοςπρι­ν από τις γενικές εκλογές του επόμενου έτους. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή του να ενισχύεται στα 313 δολάρια, έπειτα από κέρδη 0,4% ή 1,30 δολ.

Την ίδια ώρα το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας ρομπούστα ενισχυόταν σε ποσοστό 0,3%, ήτοι πέντε δολάρια, διαμορφούμ­ενο στα 1.513 δολάρια ο τόνος. Στην αγορά επικρατεί προβληματι­σμός ότι οι εκτεταμένε­ς βροχοπτώσε­ις στο Βιετνάμ μπορεί να βλάψουν την παραγωγή στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ποικιλίας ρομπούστα στον κόσμο. Ανοδικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 99,30 σεντ η λίβρα, σημειώνοντ­ας άνοδο 1,6% ή 1,55 σεντ.

Τέλος, το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,7%, ήτοι 10 λίρες, διαμορφούμ­ενο στις 1.529 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κατέγραφε απώλειες της τάξεως του 1,7% ή 37 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 2.114 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece