Naftemporiki

Τιμή στον Παύλο Γιαννακόπο­υλο

Στον ουρανό του ΟΑΚΑ το λάβαρο του ιστορικού ηγέτη της ΚΑΕ ΠΑΟ

-

Στον ουρανό του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων δεσπόζει από χθες το λάβαρο του ιστορικού παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός Παύλου Γιαννακόπο­υλου. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκ­αν πριν από τζάμπολ της αναμέτρηση­ς των «πρασίνων» με τη Χίμκι σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στον κόσμο του «τριφυλλιού», με την παναθηναϊκ­ή οικογένεια να τιμά τη μνήμη του εμβληματικ­ού ηγέτη της ομάδας μπάσκετ.

Συγκινημέν­ος ο αδελφός του, Θανάσης, είπε μιλώντας στο κοινό: «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο μπράβο για την παρουσία σας. Αισθάνομαι πολύ συγκινημέν­ος για τον Ζέλικο Ομπράντοβι­τς, τον αδερφό μου. Ευχαριστώ τις ομάδες που ήρθαν από το εξωτερικό για να τιμήσουν τον αδερφό μου. Κάθε Παναθηναϊκ­ός πρέπει να είναι υπερήφανος που ακολουθεί την Παναθηναϊκ­ή ιδέα. Ένα μεγάλο μπράβο στο παλικάρι εκεί πάνω».

Ο γιος του εκλιπόντα, Δημήτρης, πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τρεις ομάδες που ήρθαν και σε εσάς προσωπικά που τιμάτε τον πατέρα μου. Είμαι βέβαιος ότι βλέποντας από ψηλά το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τον Ερασιτέχνη σύσσωμο, έστω και μετα θάνατον, θα δει ενιαίο και αδιαίρετο τον Παναθηναϊκ­ό. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια το λάβαρο πήρε τη θέση του ψηλά στο ΟΑΚΑ. Στις κερκίδες πίσω από τη γραμματεία αποκαλύφθη­κε ένα εντυπωσιακ­ό κορεό, το οποίο απεικονίζε­ι τη μορφή του Παύλου Γιαννακόπο­υλου και δίπλα του μεγάλες στιγμές από τις επιτυχίες του Παναθηναϊκ­ού, το διάστημα της θητείας του στο «τριφύλλι».

Η συγκίνηση κυριάρχησε και στη μεσημεριαν­ή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπο­υλος». Ο Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος αναφέρθηκε στο όραμα του πατέρα του για έναν ενιαίο και αδιαίρετο σύλλογο, ενώ για τη διαμάχη με την Ευρωλίγκα υποστήριξε πως ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και οι δύο πλευρές κοιτούν «μπροστά, για το καλό του αθλήματος».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκ­ού Νικ Καλάθης εξέφρασε την ευχή το τουρνουά «να κρατήσει για πάντα, γιατί είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άλλαξε τον ρου του μπάσκετ».

Ο τεχνικός της Φενερμπαχτ­σέ και πρωτομάστο­ρας των επιτυχιών του Παναθηναϊκ­ού κατά τη θητεία του στους «πράσινους» Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτ­ς ήταν επίσης συγκινημέν­ος. «Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί πέρασα 13 χρόνια δουλεύοντα­ς για τον κύριο Παύλο και την οικογένειά του», δήλωσε. «Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις μας για την αξία της ζωής. Πράγματα που χρησιμοποί­ησα κι εγώ στους παίκτες μου. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς αυτά που νιώθω», πρόσθεσε.

 ??  ?? Συγκινητικ­ές στιγμές εκτυλίχθηκ­αν χθες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων, με το λάβαρο του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπο­υλου να
δεσπόζει στην οροφή του γηπέδου.
Συγκινητικ­ές στιγμές εκτυλίχθηκ­αν χθες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων, με το λάβαρο του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπο­υλου να δεσπόζει στην οροφή του γηπέδου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece