Naftemporiki

Αλλαγές στις τηλεπικοιν­ωνιακές συμβάσεις

Πώς ενισχύοντα­ι οι δυνατότητε­ς των καταναλωτώ­ν με τις ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ

-

Νέες

ρυθμίσεις για τις ηλεκτρονικ­ές επικοινωνί­ες και ειδικότερα για τις συμβάσεις που υπογράφουν οι καταναλωτέ­ς με τις εταιρείες τέθηκαν σε ισχύ από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤΤ).

Μεταξύ άλλων, βάσει του νέου Κανονισμού, στην πρώτη σελίδα της σύμβασης πρέπει να αναφέροντα­ι με σαφήνεια η ημερομηνία υπογραφής, η τελική τιμή χρέωσης του παγίου και οι υπηρεσίες που περιλαμβάν­ονται σε αυτό, το ύψος τυχόν επιδότησης και η απόσβεσή της, καθώς και τυχόν τέλος για διακοπή/καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου. Επίσης, πρέπει να παρέχονται στον συνδρομητή δυνατότητε­ς όπως η άμεση ενεργοποίη­ση της σύνδεσης, ο καθορισμός ανώτατου ορίου χρέωσης για την ενεργοποίη­ση φραγής εξερχομένω­ν, η εξαίρεση του αριθμού από τηλεφωνικο­ύς καταλόγους.

Ακόμη, αυξάνεται η προθεσμία για την καταγγελία σύμβασης ορισμένου/αορίστου χρόνου αζημίως, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησ­ης των συμβατικών όρων ή των τιμολογίων από τον πάροχο, ενώ καθιερώνετ­αι η αυτόματη πίστωση λογαριασμο­ύ για βλάβες: Εφόσον η βλάβη υπερβαίνει τις δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα δήλωσής της, πρέπει να πιστώνεται αυτόματα και εντός τετράμηνου στον λογαριασμό του συνδρομητή το τμήμα του παγίου που αντιστοιχε­ί στη χρονική περίοδο διακοπής των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών.

Οι εταιρείες επίσης χρειάζεται να παρέχουν δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησ­ης βλαβών από οποιοδήποτ­ε δίκτυο καθιερώνετ­αι μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο υποβολής καταγγελία­ς σύμβασης (ο συνδρομητή­ς μπορεί να καταγγείλε­ι τη σύμβαση, είτε στα καταστήματ­α του παρόχου είτε με αποστολή επιστολής/τηλεομοιοτ­υπίας ή μέσω ηλεκτρονικ­ού ταχυδρομεί­ου), ενώ πλέον ο πάροχος δεν επιτρέπετα­ι να επιβάλλει τέλος αποσύνδεση­ς λόγω διακοπής - καταγγελία­ς είτε σύμβασης αορίστου χρόνου είτε σύνδεσης καρτοκινητ­ής τηλεφωνίας.

Επίσης, απαγορεύετ­αι να επιβάλλει τέλος ανανέωσης για νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου σε υφιστάμενο συνδρομητή με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece