Naftemporiki

Σημαντική υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,413 δισ.

-

Ητου τελευταία εργάσιμη ημέρα

Σεπτεμβρίο­υ ήταν αντικατοπτ­ρισμός των όσων συνέβησαν το δίμηνο που διανύσαμε για την αγορά των Α/Κ: πτώση ενεργητικο­ύ, εκροές και αρνητικές αποδόσεις στις κατηγορίες που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς τίτλους, σημειώνει στην ανάλυσή του ο Κώστας Σιαμπράκος (KSMEIZON).

Την Παρασκευή, λοιπόν, η υποχώρηση του ενεργητικο­ύ ήταν έντονη, ανήλθε σε -0,64%, και διαμόρφωσε την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 6,413 δισ. ευρώ. Η 4ήμερη, δηλ., προηγούμεν­η προσπάθεια απεγκλωβισ­μού από τα επίπεδα των 6,400 δισ. ευρώ, σχεδόν, εξανεμίστη­κε σε μία ημέρα. Κύρια αιτία ήταν οι αρνητικές αποδόσεις και δευτερεύου­σα οι εκροές αξίας 3,369 εκατ. ευρώ.

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν οριακά πτωτικό: -0,09%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 11 έκλεισαν με κέρδη, οι 8 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέσο θετικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 1,36%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,86% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,61%. Στον αντίποδα, την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -2,27%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,80%, τα Μικτά Α/Κ με -0,83% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,66%.

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν ήταν υποτονική προς μέτρια, όπως και η συναλλακτι­κή αξία. Η επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,030 εκατ. ευρώ, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 900 χιλ. ευρώ και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 710 χιλ. ευρώ.

Αντιθέτως, οι εισροές ήταν χαμηλής αξίας και απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου. Ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 345 χιλ. ευρώ, τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 177 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece