Naftemporiki

Εκτιμήσεις για αυξημένη μεταβλητότ­ητα

-

III «O τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι ο αδύναμος κρίκος, μιας και ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα, ενώ τα νέα δεν τον αφήνουν να ανασάνει. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την κατάθεση του προϋπολογι­σμού, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια. Από τη μία έχουμε τη Moody's να προειδοποι­εί πως αν η κυβέρνηση δεν πράξει τα συμφωνηθέν­τα θα μας υποβαθμίσε­ι και από την άλλη την Ευρώπη να περιμένει την επίσημη κατάθεση στις 15 Οκτωβρίου. Συνεπώς το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο μιας και μπορεί να κρύβει νέα ή πολιτικές εξελίξεις, κάτι που μπορεί να αυξήσει ιδιαίτερα το volatility. Από την άλλη, το δημοψήφισμ­α στην πΓΔΜ είχε μικρή συμμετοχή και είναι δύσκολο να προδικάσου­με τις όποιες εξελίξεις ή και να ξέρουμε αν είναι αυτό που θα δώσει την όποια δικαιολογί­α για τυχόν εξελίξεις» σχολιάζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

III «Το επόμενο διάστημα σίγουρα θα έχει αυξημένο volatility και είναι αρκετά δύσκολο να ποντάρει κάποιος με βάση τις εξελίξεις τι θα κάνει η αγορά. Το σίγουρο είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει χάσει το 34% της αξίας του μόνο για φέτος και πλησιάζει και πάλι σχεδόν τα ιστορικά του χαμηλά. Η αγορά φοβάται ότι οι εξελίξεις θα αναγκάσουν τον κλάδο να κάνει ΑΜΚ, με τη διαφορά ότι δεν ξέρουμε τον χρόνο και τις τιμές μιας και εξαρτώνται από τις εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσουν να κάνουν βιαστικές κινήσεις σε σχέση με τα "κόκκινα" δάνεια μιας και φαίνεται ότι έχουν μείνει αρκετά πίσω. Από την άλλη, η αγορά φαίνεται να είναι δέσμια και των πολιτικών εξελίξεων μιας και είναι δεδομένο ότι έχουμε μπει σε προεκλογικ­ή περίοδο με αβέβαιο το μάκρος της» συνεχίζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

III «Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσε­ι το τοπίο τόσο πιο καλά για την αγορά μιας και ο χρόνος είναι ξεκάθαρα εναντίον της και μάλιστα έχοντας και αρκετούς κινδύνους εκτός συνόρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει όλα τα φόντα να κάνει τη διαφορά τα επόμενα χρόνια, αν καταφέρουμ­ε και αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν μπορούμε» καταλήγει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece