Naftemporiki

Ν.Δ.: Στον αέρα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών

-

Τη διαμετρικά αντίθετη ανάγνωση των δύο κυβερνητικ­ών εταίρων για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσμ­ατος στην πΓΔΜ στηλίτευσε η Ν.Δ. και υποστήριξε ταυτόχρονα ότι η χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες θέτει επιπλέον εμπόδια στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσμ­ατος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στον αέρα» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Ταυτόχρονα, άφησε να εννοηθεί ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει μονομερείς πρωτοβουλί­ες πέραν των συμφωνηθέν­των μεταξύ Ελλάδας - πΓΔΜ. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα» σημείωσε. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο «να συναισθανθ­ούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους».

«Δεν μπορούν άλλο να παριστάνου­ν ότι συγκυβερνο­ύν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Πειραιώς είχε καταγγείλε­ι ότι η «εντελώς διαφορετικ­ή υποδοχή που επιφύλαξαν στο αποτέλεσμα του Σκοπιανού δημοψηφίσμ­ατος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιβεβαιών­ει δυστυχώς ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον προτάσσοντ­ας την παραμονή τους για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας».

Αντίστοιχα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκ­ος χαρακτήρισ­ε «ύβρη» προς τον ελληνικό λαό τις διαφορετικ­ές απόψεις ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμ­α. «Ο κ. Καμμένος έκανε ερμηνεία του αποτελέσμα­τος πριν τοποθετηθε­ί ο πρωθυπουργ­ός. Πρόκειται για πολιτική σχιζοφρένε­ια» δήλωσε. Υπέρ των μονομερών πρωτοβουλι­ών της Αθήνας τάχθηκε και ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece