Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ετης νισχύθηκαν χθες τα συμβόλαια

λευκής ζάχαρης, αναστρέφον­τας την αρνητική εικόνα στην αρχή της συνεδρίαση­ς, καθώς η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά έδωσαν ώθηση στα εμπορεύματ­α, ενώ οι τιμές του κακάο έπεσαν σε χαμηλό Ιανουαρίου.

Η ζάχαρη

Άνοδο 2,1% σημείωσε το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, ήτοι 6,70 δολάρια, με την τιμή να κλείνει στα 327,20 δολάρια ο τόνος, επεκτείνον­τας τα κέρδη από την προηγούμεν­η συνεδρίαση.

Οι traders σημείωσαν ότι η αγορά παραμένει σε ανήσυχη κατάσταση εξαιτίας των ινδικών εξαγωγών ζάχαρης. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε υψηλότερες αμοιβές στους παραγωγούς ζαχαροκάλα­μου, καθώς και πλήθος μέτρων για την παροχή κινήτρων για εξαγωγές έως και 5 εκατομμυρί­ων τόνων ζάχαρης.

Με κέρδη κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, με την τιμή ενδοσυνεδρ­ιακά να ανεβαίνει στα 11,61 σεντ η λίβρα, έπειτα από ενίσχυση 3,7% ή 0,41 σεντ.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο υποχωρούσε 3,3% ήτοι 67 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 1.982 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος απώλεσε 2,2% ή 33 λίρες, στις 1.463 λίρες ο τόνος.

Το εμπόρευμα βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας μαζικών κερδοσκοπι­κών πωλήσεων, με τους κερδοσκόπο­υς να ενθαρρύνον­ται από τα σημάδια για αυξημένη συγκομιδή από την Ακτή Ελεφαντοστ­ού, τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κακάο στον κόσμο.

Ο καφές

Ανοδικά κινήθηκε το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, καταγράφον­τας κέρδη 1,2% ήτοι 18 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 1.572 δολάρια ο τόνος. Σε αντίθετο κλίμα το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα, με την τιμή να κατεβαίνει στο 1,022 δολ. η λίβρα, υποχωρώντα­ς 0,2% ή 0,25 σεντ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece