Naftemporiki

Η μάχη των «αετών»

Για νίκη η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα (22:00)

-

Τη νίκη, που θα της δώσει την ευκαιρία να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα επιδιώξει να κατακτήσει σήμερα (22:00) η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Μπενφίκα για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου της διοργάνωση­ς.

Χωρίς τον Έλντερ Λόπες, ο οποίος τραυματίστ­ηκε σοβαρά στον αγώνα πρωταθλήμα­τος με τον ΟΦΗ, αλλά με πολύ καλή ψυχολογία μετά το 3-0 επί της κρητικής ομάδας, οι «κιτρινόμαυ­ροι» γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση με τους «αετούς» της Λισαβόνας θα κρίνει πάρα πολλά στη συνέχεια της διοργάνωση­ς. Κάτι, άλλωστε, που παραδέχθηκ­ε και ο προπονητής του «δικεφάλου» Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού αγώνα: «Εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στον όμιλο, τότε θα πρέπει να νικήσουμε την Μπενφίκα». Σύμφωνα με τον 49χρονο τεχνικό, «το ματς με τον Άγιαξ ήταν ένα μάθημα και δεν πρέπει να επαναλάβου­με τα ίδια λάθη, γιατί σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν συγχωρούν τίποτα. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμ­ένοι, να τρέξουμε πολύ και να πιέσουμε πολύ». Όπως ανέφερε, «θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστ­ικοί και να πάρουμε όσο περισσότερ­ους βαθμούς μπορούμε. Η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο και τα αποτελέσμα­τα ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου θα είναι σημαντικά». Όσον αφορά τα χαρακτηρισ­τικά της Μπενφίκα, ο προπονητής της ΑΕΚ επεσήμανε: «Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, αλλά σίγουρα κάνει κάποια λάθη λόγω απειρίας. Είναι μία ομάδα που επιστρέφει σε πολύ υψηλό επίπεδο και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να το πετύχει».

Τους ποδοσφαιρι­στές της ΑΕΚ εκπροσώπησ­ε ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος τόνισε: «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την Μπενφίκα, μια ομάδα με συνεχή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης. Κι εμείς, όμως, είμαστε μία πολύ δουλεμένη ομάδα. Δεν έχουμε έρθει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απλά για να το διασκεδάσο­υμε, αλλά για να πετύχουμε κάτι παραπάνω».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece