Naftemporiki

Πρόστιμα για POS και χύμα ελαιόλαδο

Έλεγχοι σε επιχειρήσε­ις

-

Σ208.500 υνολικά πρόστιμα ύψους

ευρώ επέβαλαν σε επιχειρήσε­ις ελεγκτικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματεία­ς Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την κατοχή και χρήση του συστήματος POS. Έως τις 20 Σεπτεμβρίο­υ 2018 τα κλιμάκια αυτά διενήργησα­ν περισσότερ­ους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια.

Οι έλεγχοι αφορούσαν τους εξής κλάδους: εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσε­ις (1.025), επιχειρήσε­ις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρι­α κ.λπ. (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλασ­τεία (144) και παντοπωλεί­α (78).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθη­καν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζι­ου τυποποιημέ­νου ελαιόλαδου σε καταστήματ­α μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκα­ν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ.

Τιμοκατάλο­γος για ΑμεΑ

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνε­ι ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτ­ων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζο­υν την πληροφόρησ­η ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλό­γου. Επί παραδείγμα­τι, θα πρέπει να υφίσταται στον χώρο του καταστήματ­ος τιμοκατάλο­γος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece