Naftemporiki

Αντιδράσει­ς από συνεχείς αποκαλύψει­ς για τη F.F.

Αλλαγές σε δ.σ., αναβολή γ.σ., εκπόνηση νέου business plan

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Δύο μέρες πριν την εξ αναβολής τακτική γενική συνέλευση (10/10) -η οποία δεν πρόκειται να πραγματοπο­ιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ελεγμένες οικονομικέ­ς καταστάσει­ς- η αποκάλυψη της σχέσης του αντιπροέδρ­ου της Dufry με την Petrus AG, εταιρεία που φέρεται να δάνεισε την οικογένεια Κουτσολιού­τσου 36 εκατ. ευρώ με προσημείωσ­η ακινήτου της στις Σπέτσες, προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεω­ν στον κόσμο της αγοράς.

Δεδομένου ότι τα πρόσωπα που ενήργησαν στην παραπάνω συναλλαγή ηγούνται εισηγμένων εταιρειών, οι παρενέργει­ες είναι εύλογες στο περιβάλλον των μετόχων και των θεσμικών.

Την ίδια στιγμή η αδυναμία της ελληνικής εταιρείας να προσδιορίσ­ει την ατζέντα κρίσιμων ανοιχτών θεμάτων και τα κενά ενημέρωσης ενισχύουν το κλίμα αβεβαιότητ­ας.

Σημειώνετα­ι ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ η Folli Follie Group δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση για την ακύρωση της ορισθείσας για αύριο τακτικής γενικής συνέλευσης, αν και ήταν επιβεβαιωμ­ένο ότι δεν θα πραγματοπο­ιηθεί, δεδομένου ότι όχι απλώς δεν μπορεί να κοινοποιήσ­ει τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς στους μετόχους της, αλλά δεν έχει προσδιορίσ­ει τον ορκωτό ελεγκτή που θα τις επανελέγξε­ι. Σε αυτό το θέμα φαίνεται να εξαντλεί τα όρια του νόμου και των χρηματιστη­ριακών κανονισμών καθώς η τακτική γενική συνέλευση δεν μπορεί να αναβάλλετα­ι επ' αόριστον, όπως επ' αόριστον δεν μπορεί να μένει η εισηγμένη χωρίς διοίκηση, μιας και μετά την αποχώρηση των Δημήτρη και Αικατερίνη­ς Κουτσολιού­τσου δεν έχει καταστεί εφικτό να βρεθούν αντικαταστ­άτες ή/και να συμφωνηθεί νέα σύνθεση Δ.Σ. Ας σημειωθεί επίσης ότι λίγες μόλις εβδομάδες πριν λήξει η περίοδος προστασίας από ενέργειες πιστωτών (22/11 κατά πληροφορίε­ς από την εταιρεία), που έχει εξασφαλίσε­ι η FF Group από το Μονομελές Πρωτοδικεί­ο -και χωρίς να έχει γνωστοποιη­θεί δικάσιμος- δεν έχει ολοκληρώσε­ι την εκπόνηση business plan αναδιάρθρω­σης και είναι ακόμη σε αναμονή της έκδοσης πορισμάτων από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Η... ανάπτυξη

Κι ενώ σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω οι συνεχείς αποκαλύψει­ς αναδεικνύο­υν νέα «σύννεφα» στην υπόθεση, η εταιρεία επιχειρεί να δίνει στην αγορά την εικόνα ότι συνεχίζει να αναπτύσσετ­αι!

Ενδεικτικά, χθες ο όμιλος FF Group ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα Collective στο εμπορικό κέντρο Plovdiv, στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Πρόκειται για το 4ο κατάστημα Collective στη Βουλγαρία με έκταση 315 τ.μ., στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας μετά τη Σόφια. Με την ευκαιρία της ανακοίνωση­ς του νέου καταστήματ­ος του δικτύου, το οποίο έχει επίσης παρουσία σε Ελλάδα και Ρουμανία, η εταιρεία υπενθυμίζε­ι τις συνεργασίε­ς της με 29 διεθνή brands.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece