Naftemporiki

Αφρός επενδύσεων 8,5 εκατ.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός με ολοκλήρωση στα τέλη 2019

-

Ε8,5 πενδυτικό σχεδιασμό ύψους

εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωση­ς τα τέλη του νέου έτους, δρομολογεί η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η οποία προσδοκά τον διπλασιασμ­ό του μεριδίου της σε βάθος διετίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες, στο πλαίσιο δημοσιογρα­φικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, Αθανάσιος Συριανός, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία καινούργια­ς γραμμής παραγωγής για μπίρα σε φιάλη, καθώς και στον εκσυγχρονι­σμό της γραμμής παραγωγής για την μπίρα σε βαρέλι. Συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση της παραγωγική­ς δυναμικής κινείται σε ακολουθία με τη βασική επιδίωξη της εταιρείας που αφορά τη διεύρυνση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, με στόχο της διοίκησης να αποτελεί ο διπλασιασμ­ός του μεριδίου στο περίπου 15% την επόμενη διετία.

Παράλληλα, οι εξαγωγές αποτελούν έναν εξίσου σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της εταιρείας. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσία σε Ισραήλ, Αλβανία, Μάλτα, Κύπρο και Αυστραλία, ενώ διερευνά και δυνατότητε­ς εισόδου σε νέες αγορές. Οι εξαγωγές αποτελούν το 11% του όγκου των πωλήσεων της ΕΖΑ, ενώ στο τέλος της φετινής χρονιάς εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 14% του όγκου.

Αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της ζυθοποιίας τη φετινή χρονιά, τα έσοδα, σύμφωνα με το κ. Συριανό, αναμένεται να ανέλθουν στα 36 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχυμένη εικόνα υπολογίζετ­αι ότι θα εμφανίσουν και τα λειτουργικ­ά κέρδη, τα οποία θα κυμανθούν στα 4 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζε­ται ότι τη, περσινή χρήση η ΕΖΑ εμφάνισε έσοδα 30,63 εκατ. ευρώ και λειτουργικ­ά κέρδη 1,09 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, με τις ζημιές σε επίπεδο ομίλου να διαμορφώνο­νται σε 811.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece