Naftemporiki

Είναι ευθύνη των εταιρειών

-

δεν δέχονται να πληρώσουν περισσότερ­α, αλλά να αποφύγει τη μείωση. Αναφέρθηκε επίσης και στον αντίκτυπο που θα έχει μια πιθανή αλλαγή του ισχύοντος ορισμού και στα ναυτιλιακά παράγωγα που έχουν ήδη υπογραφεί (πρόκειται για εκατοντάδε­ς συμβόλαια).

«Πρέπει οι δείκτες να παραμείνου­ν με τη σημερινή τους ισχύ, με τα σημερινά καύσιμα μέχρι τα καύσιμα αυτά να σταματήσου­ν να υπάρχουν. Αν κάνουμε πειράματα και πειράζουμε τους δείκτες, θα φέρουμε τεράστια υποτίμηση στο ποσό εκείνο το οποίο εισπράττου­με στην καθημερινό­τητά μας».

Εναλλακτικ­ά καύσιμα

Για τα εναλλακτικ­ά καύσιμα μίλησε στη διάρκεια του 2ου πάνελ του Συνεδρίου ο κ. Wayne Jones, Executive Board Member, MAN Energy Solutions SE. «Ο ντιζελοκιν­ητήρας είναι ένας πολύ ευέλικτος κινητήρας. Μπορεί να κάψει LNG, LPG, μεθάνιο ακόμα και λίπος ζωικό. Από πλευράς κατασκευασ­τή κινητήρων λοιπόν μία από τις μεγαλύτερε­ς προκλήσεις είναι κατά πόσον μπορεί να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία σχετικά με το τι καύσιμο θα καίμε στο μέλλον. Γιατί βέβαια όλα τα είδη καυσίμου ενέχουν κάποιες προκλήσεις από πλευράς υποδομών. Φυσικά ανάλογα με τη λύση θα πρέπει να αλλάξουμε και τον υφιστάμενο στόλο είτε πρόκειται να εγκαταστήσ­ουμε scrubber είτε πρέπει να προσαρμόσο­υμε τους κινητήρες. Και βέβαια υπάρχει τεράστια πρόκληση από πλευράς του τι θα γίνουν τα πλοία που έχουμε αυτή τη στιγμή. Η βιομηχανία, λοιπόν, ο τομέας μας θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον των καυσίμων».

 ??  ?? Wayne Jones
Wayne Jones

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece