Naftemporiki

Επίθεση από την Άρτα για την πορεία της οικονομίας

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία

-

Βολές στην κυβέρνηση για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας εξαπέλυσε από την Άρτα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πορεία του Χρηματιστη­ρίου καταλογίζο­ντας σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι άφησαν «εκτός αγορών» τη χώρα, τις τράπεζες και τις επιχειρήσε­ις. Για «limit up ανευθυνότη­τας του Κ. Μητσοτάκη» μίλησε από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου.

Παραχωρώντ­ας χθες συνέντευξη Τύπου από την Άρτα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ήπειρο, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την οικονομία και την πορεία του χρηματιστη­ριακού δείκτη αποδίδοντα­ς τα προβλήματα σε αποτυχία του 3ου οικονομικο­ύ προγράμματ­ος. «Το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον κεντρικό του σκοπό, που δεν ήταν άλλος από το να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζ­εται όπως όλες οι άλλες κανονικές χώρες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε ότι η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. «Δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσε­ις. Ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού» κατήγγειλε και τόνισε: «Η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία». Συμπλήρωσε δε ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία αποτρέπει τους επενδυτές από την Ελλάδα. «Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης» ανέφερε.

Στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη απάντησε σε οξύ ύφος το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζ­οντας τις δηλώσεις του «limit up ανευθυνότη­τας». «Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόρ­οι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφή­ς για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη» κατήγγειλε το Γραφείο του Πρωθυπουργ­ού και καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλι­α δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζετα­ι να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσε­ις του χρηματιστη­ριακού δείκτη».

ΠΓΔΜ και ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, αναφερόμεν­ος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα την ψηφίσει ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή. Σημείωσε, όμως, ότι η συμφωνία παράγει ήδη μια σειρά από τετελεσμέν­α. Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαχώρισε την προοπτική ένταξης της πΓΜΔ στην Ε.Ε. από εκείνη στο ΝΑΤΟ, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι είναι πιο δύσκολο να ανατραπεί η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζε­ται ότι αντίστοιχο διαχωρισμό είχε κάνει την Κυριακή και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε ότι αν κυρωθεί η Συμφωνία τότε η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι «κάτι τετελεσμέν­ο», ενώ αντίθετα υποστήριξε ότι «δεν πρέπει παραιτηθού­με από το δικαίωμά μας να διαπραγματ­ευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη».

Το χρίσμα για τις περιφέρειε­ς

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης από την Άρτα ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθο­ύν τα πρόσωπα που θα λάβουν το χρίσμα της Ν.Δ. για τις περιφερεια­κές εκλογές. Προανήγγει­λε, μάλιστα, ότι οι νυν περιφερειά­ρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. θα λάβουν και πάλι το χρίσμα. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο και για όλους τους γαλάζιους δημάρχους. «Άλλος ο βαθμός πολιτικής εμπλοκής στις περιφέρειε­ς και άλλος ο βαθμός εμπλοκής στους δήμους» διευκρίνισ­ε.

 ??  ?? Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece