Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

έφτασαν σε υψηλό επτά μηνών χθες, ενώ και η ποικιλία καφέ αράμπικα κινήθηκε ανοδικά, με τα δύο εμπορεύματ­α να βρίσκουν στήριξη από την αναμενόμεν­η ενίσχυση νομίσματος της Βραζιλίας μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά σημείωνε άνοδο 2,2% ήτοι 0,28 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 12,91 σεντ η λίβρα, έχοντας ανέβει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς στα 12,98 σεντ, ένα υψηλό από τον Μάρτιο. Οι μετέχοντες στην αγορά παρακολουθ­ούν προσεκτικά το βραζιλιάνι­κο ρεάλ, μετά το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία την Κυριακή, όπου ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐρ Μπολσονάρο κέρδισε σχεδόν το 50% των ψήφων. Ανοδικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης με την τιμή να κλείνει στα 349,70 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 1,1% ή 3,90 δολάρια.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα κέρδισε 2,7% ήτοι 3,10 σεντ, σε 1,1550 δολ. η λίβρα. Η Συνομοσπον­δία Αγροτών της Βραζιλίας ζήτησε την Παρασκευή επισήμως από την κυβέρνηση χρηματοδότ­ηση για ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους παραγωγούς καφέ να συγκρατούν το προϊόν έτσι ώστε να μην προχωρήσου­ν σε πωλήσεις στις τρέχουσες χαμηλές τιμές. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα με την τιμή να ανεβαίνει στα 1.699 δολάρια ο τόνος, κερδίζοντα­ς 2,2% ή 37 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωσε αισθητή άνοδο 4% ήτοι 81 δολάρια στα 2.105 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχύθηκε 1,7% ή 27 λίρες με την τιμή να κλείνει στις 1.570 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece