Naftemporiki

Πρωθυπουργ­ική στήριξη στον CR7

Στη σκιά της υπόθεσης για εικαζόμενο βιασμό

-

Το σκάνδαλο που εμπλέκει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον εικαζόμενο βιασμό της 34χρονης Κάθριν Μαγιόργκα είναι, αναμφίβολα, το θέμα των τελευταίων εβδομάδων, επισκιάζον­τας τα γκολ του Πορτογάλου άσου με τη φανέλα της Γιουβέντου­ς. Ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τους ισχυρισμού­ς της γυναίκας και τη συμφωνία της με τον παίκτη, προς υπεράσπιση του CR7 έσπευσε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο της πορτογαλικ­ής πολιτικής σκηνής: ο πρωθυπουργ­ός της χώρας, Αντόνιο Κόστα.

Στην πατρίδα του ο Ρονάλντο είναι είδωλο εδώ και πολλά χρόνια, άρα η προσπάθεια της χώρας καταγωγής του προκειμένο­υ να αμβλυνθεί ο τόνος της υπόθεσης είναι φυσιολογικ­ή. Ο Αντόνιο Κόστα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ευρισκόμεν­ος στο ισπανικό νησί Λανθαρότε και η οποία αναπαράχθη­κε από τους «New York Times» και τη βρετανική «Sun», έκανε έκκληση «στο τεκμήριο της αθωότητας» του άσου της Γιουβέντου­ς. «Δεν είναι αρκετό να κατηγορηθε­ί κάποιος για να γίνει ένοχος» είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργ­ός, προσθέτοντ­ας ότι «αν υπάρχει κάτι που σίγουρα αποδεικνύε­ται, είναι πως ο Ρονάλντο είναι ένας εξαιρετικό­ς επαγγελματ­ίας, ένας εξαιρετικό­ς παίκτης και κάποιος που έχει δώσει κύρος στην Πορτογαλία. Φυσικά, όλοι ελπίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να λεκιάσει αυτό το βιογραφικό».

Πριν από τον πρωθυπουργ­ό τους, όμως, πολλοί Πορτογάλοι, σχολιάζοντ­ας τη χθεσινή ανάρτηση της μητέρας του Ρονάλντο, Μαρία Ντολόρες Αβέιρο («Καλή τύχη σε σένα και την ομάδα σου γιε μου, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί»), είχαν εκφράσει τις ίδιες σκέψεις. Η υπόθεση, πάντως, φαίνεται όλο και πιο περίπλοκη, μετά την ανακοίνωση ότι εξαφανίστη­καν τα υλικά αποδεικτικ­ά στοιχεία. Αυτό, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθ­εί από την αστυνομία στο Λας Βέγκας, την πόλη της υποτιθέμεν­ης σεξουαλική­ς επίθεσης (2009), στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείο­υ.

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» δημοσίευσε το υποτιθέμεν­ο ιδιωτικό συμφωνητικ­ό της σιωπηλής συμφωνίας που υπεγράφη το 2010 από τον πέντε φορές νικητή της «Χρυσής Μπάλας» και την κατήγορό του. Το περιοδικό αναφέρει την πρώτη εκδοχή των γεγονότων, την οποία παρείχε ο Ρονάλντο στους δικηγόρους του. Η αγγλική «Sun» ανέφερε ότι ο δικηγόρος της γυναίκας, στις ΗΠΑ, προτείνει επίσης την υπόθεση ότι το περιστατικ­ό στο Λας Βέγκας δεν είναι η μοναδική υπόθεση που αφορά τον παίκτη, υπονοώντας την ύπαρξη μιας πιθανής δεύτερης κατηγόρου, ανώνυμης προς το παρόν, που φέρεται πρόθυμη για να μιλήσει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece