Ποια είναι τα επόμενα καθοριστικά βήματα

Naftemporiki - - Oikonomia -

Με το που θα κατατεθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αναρτηθεί την ίδια στιγμή στην ιστοσελίδα της Κομισιόν και οι προβλέψεις για το 2019 θα καταστούν δημόσιες. Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν, η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να εξαλείψει -σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- κάθε πιθανό «αστερίσκο» που θα μπορούσαν να έχουν οι Ευρωπαίοι όσον αφορά τις προβλέψεις της επόμενης χρονιάς.

Η έκθεση που θα συντάξει η Κομισιόν στο πλαίσιο των διαδικασιών για το ευρωπαϊκό εξάμηνο θα δημοσιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, πιθανότατα πριν από την 21η Νοεμβρίου οπότε θα κατατεθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός στη Βουλή.

Μέσα στον Νοέμβριο είναι πιθανό να υπάρξει νέα επίσκεψη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, καθώς παράλληλα με τις διαδικασίες για την τελική κατάρτιση του προϋπολογισμού θα εξελίσσονται οι συζητήσεις και για την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας.

Και πάλι θα υπάρξει έκθεση από τους θεσμούς, η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup για να προκύψει αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.