Naftemporiki

Γερμανική τεχνογνωσί­α για θέματα οικονομίας και επιχειρείν

Επαφές με την Ένωση των Επιμελητηρ­ίων της Γερμανίας

-

παφές με εκπροσώπου­ς μεΕγάλων

Επιμελητηρ­ίων της Ευρώπης έχει ξεκινήσει το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών (ΕΕΑ). Για πρώτη φορά αντιπροσωπ­εία του ΕΕΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδο­σίου, πραγματοπο­ίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας, που εδρεύει στο Βερολίνο, στον Οίκο της Γερμανικής Οικονομίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηρ­ιακή κοινότητα και η απόκτηση τεχνογνωσί­ας για θέματα επιχειρημα­τικότητας και οικονομίας. Η αντιπροσωπ­εία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας δρ Φόλκερ Τράιερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμέ­νη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά Επιμελητήρ­ια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους, δείγμα της σημασίας που δίνουν στη μεταφορά των απόψεων των μελών τους στην Ε.Ε. και της πρόσβασης που έχουν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Ο κ. Χατζηθεοδο­σίου στάθηκε στην ανάγκη συμπόρευση­ς των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσί­α που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηρ­ιακή κοινότητα στο ΕEA, αλλά και στη στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψή τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακ­ή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου Θανάσης Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοπο­ιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, καθώς ο κ. Τράιερ έκανε δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece