Γερμανική τεχνογνωσία για θέματα οικονομίας και επιχειρείν

Επαφές με την Ένωση των Επιμελητηρίων της Γερμανίας

Naftemporiki - - Κλαδοι - Φορεισ -

παφές με εκπροσώπους μεΕγάλων

Επιμελητηρίων της Ευρώπης έχει ξεκινήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ). Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας, που εδρεύει στο Βερολίνο, στον Οίκο της Γερμανικής Οικονομίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα και η απόκτηση τεχνογνωσίας για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας δρ Φόλκερ Τράιερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά Επιμελητήρια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους, δείγμα της σημασίας που δίνουν στη μεταφορά των απόψεων των μελών τους στην Ε.Ε. και της πρόσβασης που έχουν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσία που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα στο ΕEA, αλλά και στη στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψή τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Θανάσης Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, καθώς ο κ. Τράιερ έκανε δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.