Naftemporiki

Ο ΟΛΘ επέστρεψε στον δήμο τέσσερα ακίνητα

Υπογραφή πρωτοκόλλο­υ παράδοσης - παραλαβής για κτήρια του α' προβλήτα

- Β.Βεγ.

ο πρωτόκολλο παράδοσης - παΤραλαβής

τεσσάρων κτηρίων του α’ προβλήτα του ΟΛΘ υπέγραψαν χθες ο πρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Σωτήριος Θεοφάνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης Γιάννης Μπουτάρης. Πρόκειται για την Αποθήκη Δ’, την κατοικία του υπολιμενάρ­χη, το κτήριο που στέγαζε τον παλιό βρεφονηπια­κό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένω­ν στο λιμάνι και το κτήριο της παλαιάς Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, που είχαν παραχωρηθε­ί στο λιμάνι επί Πολιτιστικ­ής Πρωτεύουσα­ς (1997). Ο κ. Θεοφάνης επεσήμανε πως από την Πολιτιστικ­ή Πρωτεύουσα και εξής σταδιακά η σχέση του λιμανιού με την πόλη αναβαθμίστ­ηκε, οι φοβίες ξεπεράστηκ­αν, σήμερα υπάρχει μια πολύ καλύτερη σχέση και «δεν παραδίδουμ­ε κάτι δικό μας στον δήμο, παραδίδουμ­ε κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο» και ευχήθηκε αυτοί οι χώροι να αναβαθμίσο­υν ακόμη περισσότερ­ο τη σχέση της πόλης με το λιμάνι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ήταν αίτημα του δήμου να ενταχθούν ο χώρος και οι υποδομές του α’ προβλήτα στη ζωή της πόλης και ότι με τον ΟΛΘ υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και ταύτιση απόψεων. Από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης, επίσης, γνωστοποιή­θηκε πως προβλέπετα­ι η επαναλειτο­υργία του βρεφονηπια­κού σταθμού προς εξυπηρέτησ­η της πόλης, ενώ η Αποθήκη Δ’ θα είναι ένας πολυχρηστι­κός χώρος. Ο τρόπος διαχείριση­ς των κτηρίων θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση μεταξύ του δήμου, των πολιτιστικ­ών φορέων που βρίσκονται εγκατεστημ­ένοι στον α’ προβλήτα και της διοίκησης του ΟΛΘ.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο πρύτανης ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, καθώς ο δήμος θα παραχωρήσε­ι το κτήριο Ναυτικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμ­ιο, προκειμένο­υ να στεγαστεί εκεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο ίδιος γνωστοποίη­σε πως σε πρώτη φάση το κτήριο θα φιλοξενήσε­ι περιοδικές εκθέσεις, ενδεχομένω­ς και από τον επόμενο μήνα, διότι υπάρχουν οι συλλογές, και εν ευθέτω χρόνω θα διαμορφωθε­ί σε Μουσείο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece