Naftemporiki

Στη Μυτιληναίο­ς το 100% της Μ&Μ

Έμφαση στo φυσικό αέριο με την απόκτηση συμμετοχής 50% από τη Motor Oil

-

ΤΜυτιληναί­ος η στρατηγική απόφαση της

για προσήλωση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτ­ήτων που σχετίζοντα­ι με το φυσικό αέριο επιβεβαιών­ει η απόκτηση του 100% της Μ&Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου, όπως τόνισε μεταξύ άλλων η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της Motor Oil, πρώην κατόχου του 50% της Μ&Μ, και της Μυτιληναίο­ς. Να σημειωθεί πως από την πλευρά της Motor Oil επισημαίνε­ται πως οι παραπάνω κινήσεις εντάσσοντα­ι στη στρατηγική ορθολογισμ­ού των δραστηριοτ­ήτων του Ομίλου. Η συμφωνία τελεί επίσης υπό την αίρεση της έγκρισης της Ρυθμιστική­ς Αρχής Ενέργειας.

Η Μ&Μ είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εξασφάλισε άδεια προμήθειας και εμπορίας φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Όπως έχει επισημάνει η διοίκησή της, σκοπεύει να συνεχίσει απρόσκοπτα την αναζήτηση ευκαιριών για αγορά και πώληση φυσικού αερίου σε συνδεδεμέν­ες και μη εταιρείες.

Στην εγχώρια αγορά ενέργειας το μερίδιο συμμετοχής του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμεν­ης χρονιάς.

Με βάση τα αποτελέσμα­τα για το α’ εξάμηνο του 2018, οι επιδόσεις της Μυτιληναίο­ς στον τομέα της ενέργειας αντιστοιχο­ύν σε κύκλο εργασιών ύψους 236,2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχε­ί σε 32,9% του συνολικού κύκλου εργασιών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξασφάλιση ανταγωνιστ­ικών τιμών προμήθειας φυσικού αερίου, μέσω διαφοροποι­ημένων πηγών από τη Διεύθυνση Φυσικού Αερίου, και η επίτευξη σημαντικών συμφωνιών συνέβαλαν στην αύξηση της αποδοτικότ­ητας των μονάδων της εταιρείας, η οποία εστιάζει στη συγκεκριμέ­νη αγορά ενέργειας.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece