Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη

Επέστρεψε το θετικό κλίμα στη Wall Street και την Ασία

Naftemporiki - - Αγορεσ - Tου Γιάννη Παγκαλιά

Μκαι ετά τις μαζικές πωλήσεις

τις βαριές απώλειες του διημέρου, χθες επέστρεψε η ηρεμία, κι έτσι οι αγορές σε ΗΠΑ και Ασία κινήθηκαν ανοδικά, με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης να συνεχίζουν τα αρνητικό σερί, καταγράφοντας όμως μικρές απώλειες.

Στη Wall Street, τα καλύτερα των αναμενομένων οικονομικά αποτελέσματα των JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επανήλθε η αισιοδοξία στους επενδυτές κι έτσι η χθεσινή συνεδρίαση κινήθηκε σε θετικό έδαφος, με τον τεχνολογικό κλάδο να ανακάμπτει μερικώς μετά το γκρέμισμα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στην Ευρώπη οι αγορές δεν ακολούθησαν το γενικότερο κλίμα κι ενώ κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης σημείωναν κέρδη, τελικά έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και το Brexit στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 οπισθοχώρησε 0,19%, με τις συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες να ανέρχονται στο 4,6%. Συνολικά τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 4%, με εξαίρεση αυτό της Μαδρίτης, με τη συνολική εβδομαδιαία αρνητική μεταβολή του να ανέρχεται στο 3,80%.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές η εβδομάδα που πέρασε ήταν η χειρότερη από τον Φεβρουάριο, όταν και συντελέστηκε ένα επίσης μαζικό sell-off παγκοσμίως. Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,13%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 απώλεσε 0,16%, στο Παρίσι ο CAC 40 0,20%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,52% ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε με πτώση 1,18%.

Στην Ασία, με κέρδη έκλεισαν οι αγορές διαγράφοντας ένα μέρος από τις βαριές απώλειες που κατέγραψαν την Πέμπτη, ωστόσο η χθεσινή άνοδος δεν αντιστάθμισε τις πρόσφατες απώλειες. Τη μεγαλύτερη άνοδο 2,12% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κι απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 17 μηνών στα οποία βρέθηκε την Πέμπτη, με τη μετοχή της Tencent να καταγράφει ράλι ανόδου 7,57% μετά από δέκα συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, στη Σεούλ ο KOPSI έκλεισε με κέρδη 1,51%, στη Σαγκάη ο Shanghai ενισχύθηκε 0,91%, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei πρόσθεσε 0,46%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.