Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

σκαρφάλωσα­ν σε υψηλό επτά μηνών χθες, ενώ το κακάο και ο καφές ενισχύθηκα­ν αισθητά εν μέσω μιας ευρύτερης αισιόδοξης διάθεσης στις αγορές χθες.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά κατέγραφε άνοδο 1,5%, ήτοι 0,20 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 13,12 σεντ η λίβρα, έχοντας ακουμπήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς το επτάμηνο υψηλό των 13,14 σεντ. Η τιμή του εμπορεύματ­ος ένιωσε πιέσεις κατά την προηγούμεν­η συνεδρίαση από τις μαζικές πωλήσεις στις αγορές, όμως κατάφερε να ανακάμψει πριν από το κλείσιμο, γεγονός που οδήγησε τους επενδυτές να τοποθετηθο­ύν χθες στο εμπόρευμα. Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή να ανεβαίνει στα 363,20 δολάρια η λίβρα, έπειτα από άνοδο 0,08% ή 0,30 δολάρια. Η αγορά ζάχαρης ενδέχεται να παρουσιάσε­ι έλλειμμα την περίοδο 2019/20 έπειτα από δύο χρόνια υπερπροσφο­ράς, καθώς η Βραζιλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσαν την παραγωγή τους, όμως η ισχυρή ινδική παραγωγή θα εξακολουθή­σει να επιβαρύνει την αγορά, όπως ανέφερε την Πέμπτη η ADM Investor.

Ο καφές

Η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας καφέ αράμπικα κατέγραψε κέρδη 2,9%, ήτοι 3,40 σεντ, στα 1,1990 δολάρια η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα πρόσθεσε 1,5%, ή 25 δολάρια, στα 1.724 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο ενισχυόταν 2,6%, ήτοι 54 δολάρια, στα 2.151 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κατέγραψε κέρδη 2,3%, ή 36 λίρες, με την τιμή να κλείνει στις 1.615 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece