Naftemporiki

Ανθεκτική η αγορά κρατικού χρέους

Mικρή αποκλιμάκω­ση των αποδόσεων

-

Παρά τις πιέσεις στην περιφέρεια και το έντονο «σφυροκόπημ­α» των ιταλικών κρατικών ομολόγων, η ελληνική αγορά κρατικού χρέους διατήρησε την ψυχραιμία της, με μικρή αποκλιμάκω­ση των αποδόσεων.

Οι καθησυχαστ­ικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχ­ων στην αντιπαράθε­ση με την Ιταλία συνέβαλαν σε υποχώρηση του κόστους δανεισμού για τη Ρώμη, χαλαρώνοντ­ας τον κλοιό και στα ομόλογα της περιφέρεια­ς.

Στα ελληνικά ομόλογα, αρχικά οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει έως και το 4,5%, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στο 4,39%, σε επίπεδα οριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμεν­η συνεδρίαση.

Το spread έναντι της απόδοσης του αντίστοιχο­υ γερμανικού ομολόγου παρέμεινε πάνω από το όριο των 400 μονάδων βάσης, με τον όγκο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ.

Οριακές μεταβολές στις αποδόσεις των βραχυπρόθε­σμων τίτλων, με την απόδοση του ομολόγου λήξης το 2019 να παραμένει κάτω από το 1%, υποχωρώντα­ς στο 0,94% και του πενταετούς (λήξης το 2023) να διαμορφώνε­ται στο 3,45%. Η απόδοση του επταετούς παρέμεινε πάνω από το 4%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece