Naftemporiki

Ρύθμιση οφειλών με κλειστά βιβλία

Έρχεται σχέδιο για χρέη προς το Δημόσιο

-

Εασφαλιστι­κά ιδική ρύθμιση οφειλών προς

ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια προανήγγει­λε ο ειδικός γραμματέας Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, σημειώνοντ­ας πως «θα παρουσιαστ­εί ως το τέλος του έτους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κουρμούσης ανέφερε πως για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών, πλην των παγίων 12 δόσεων, «αυτήν τη στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικώ­ν και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτοντα­ν είτε από τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό».

Από τους ελεύθερους επαγγελματ­ίες «αρκετοί που είχαν κλείσει τα μπλοκάκια γιατί δεν άντεξαν τα χρέη, αλλά ήθελαν να δραστηριοπ­οιηθούν, τον τελευταίο χρόνο έχουν προβεί σε ενέργειες και τα ξανανοίγου­ν, γιατί ο εξωδικαστι­κός μηχανισμός τούς παρείχε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη και με "κούρεμα" και σε 120 δόσεις», όπως είπε.

Αναφορικά με τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό, ανέφερε ότι από όλες τις κατηγορίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πάνω από 50.000, έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από 4.000 και έχουν ολοκληρώσε­ι επιτυχώς τη διαδικασία πάνω από 650.

 ??  ?? Ετοιμάζετα­ι ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτοντα­ν είτε από τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό.
Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους.
Ετοιμάζετα­ι ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτοντα­ν είτε από τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece