Naftemporiki

Αποχή Σάββατα και Κυριακές σε 10 λιμάνια

-

Σε κινητοποιή­σεις, προκειμένο­υ να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενο­ι στους 10 Οργανισμού­ς Λιμένος Α.Ε. που είναι στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

Για τον σκοπό αυτό προχωρούν σε προειδοποι­ητική αποχή από την εργασία την Κυριακή 21/10/2018, και αποχή διαρκείας από τα Σαββατοκύρ­ιακα με έναρξη στις 27-28/10/2018 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.

Οι εργαζόμενο­ι των 10 περιφερεια­κών Λιμανιών (Αλεξανδρού­πολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσ­ας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας - Ραφήνας) ζητούν την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συμβάσεων που όπως τονίζουν έχουν συμφωνήσει με τις Διοικήσεις των Οργανισμών, ενώ δηλώνουν: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το υπουργείο Οικονομικώ­ν δεν αποδέχεται ούτε καν ό,τι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα λιμάνια στο να λειτουργού­ν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύρ­ιακα και υπερωρίες».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece