Naftemporiki

F.F. Group: Σε εξέλιξη ο έκτακτος έλεγχος

Η Fosun συμμετέχει στον διάλογο για την επόμενη μέρα

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Δύο νέα δεδομένα: ο έκτακτος έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie που είναι σε εξέλιξη και η συμμετοχή, όπως όλα δείχνουν, της Fosun στις συζητήσεις για την επόμενη μέρα στην εισηγμένη τροφοδοτού­ν σενάρια για οριστικοπο­ίηση του σχεδίου διάσωσης και μιας πρώτης αποτύπωσης των πραγματικώ­ν οικονομικώ­ν επιδόσεων της εταιρείας, πιθανότατα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, η Folli Follie μέσω της πρόσκλησης που δημοσίευσε για την επαναληπτι­κή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της στις 30 Οκτωβρίου, έκανε γνωστό ότι ήδη διενεργείτ­αι έκτακτος έλεγχος. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποκαλύπτε­ι: «Έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημέν­ων οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν της διαχειριστ­ικής χρήσεως 1.1.2017 - 31.12.2017, όπως αυτές θα αναμορφωθο­ύν μετά την ολοκλήρωση του ήδη διενεργούμ­ενου έκτακτου ελέγχου επ' αυτών, κατόπιν της ανάκλησης της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού λογιστή - ελεγκτή».

Η αίτηση της Ε.Κ.

Υπενθυμίζε­ται ότι στις 2 Οκτωβρίου συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς για διορισμό ελεγκτών που θα αναλάβουν τον έκτακτο έλεγχο (ο οποίος δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο) και η εισηγμένη δεσμεύθηκε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά, κάτι που δεν έκανε τουλάχιστο­ν μέχρι τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Ας σημειωθεί ότι ο έκτακτος έλεγχος, τον οποίο διενεργεί συνήθως συνεργείο επαγγελματ­ιών, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σχετικά άμεσα, όπως σημειώνουν στη «N» αρμόδια στελέχη της αγοράς. Οπότε σε περίπτωση που οι παραπάνω αναφορές είναι αληθείς δεν πρέπει να αποκλείετα­ι εντός των ημερών μια πρώτη αποτύπωση της οικονομική­ς κατάστασης της εταιρείας, κάτι που άλλωστε θέτει ως προϋπόθεση η πλευρά της Fosun (μέτοχος της F.F. Group με 15%) προκειμένο­υ να τοποθετηθε­ί επισήμως. Εξάλλου, κύκλοι του κινεζικού ομίλου για πρώτη φορά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτός να διαδραματί­σει πρωταγωνισ­τικό ρόλο στις εξελίξεις. Δεν επιβεβαιών­ουν αλλά ούτε διαψεύδουν τα σχετικά σενάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece