Naftemporiki

Περαιτέρω συρρίκνωση ενεργητικο­ύ κατά 0,39%

-

γκλωβισμέν­η δείχνει η αγοΕρά

των Α/Κ στον υψηλό βαθμό νευρικότητ­ας, με κυρίαρχο αυτόν στην ελληνική αγορά και όχι μόνον. Αποτέλεσμα το Ενεργητικό να μην μπορεί να ξεφύγει από την καθοδική του κίνηση, κατά πόσο μάλιστα όταν οι μεριδιούχο­ι τις τελευταίες δύο ημέρες τείνουν να είναι «θεατές» των καταστάσεω­ν και να τηρούν στάση αναμονής.

Σε αυτό το «κακό» κλίμα, την Πέμπτη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατέγραψε νέα πτώση -0,39%. Η υποχώρηση προήλθε εξ ολοκλήρου από την αισθητή μέση αρνητική απόδοση της αγοράς -0,45%, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν θετικά 0,02%. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η συναλλακτι­κή αξία ήταν υποτονική και κατέληξε σε οριακό θετικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις 498 χιλ. ευρώ.

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 έκλεισαν με ζημιές, οι 3 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Το εύρος της μέσης θετικής απόδοσης που πέτυχαν οι τρεις και μόνον κατηγορίες ήταν οριακό: από 0,01% (Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων και Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή) έως και 0,09% (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Υψηλής Διαβάθμιση­ς). Αντιθέτως, οι μέσες απώλειες ήταν πιο έντονες, εκ των οποίων ξεχώρισαν: στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 1,36%, στα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,26%, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με -0,80% και στα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,72%.

Αν και λόγω της υποτονικής συμπεριφορ­άς των μεριδιούχω­ν η επενδυτική διάθεση δεν ήταν ξεκάθαρη, παρ’ όλα αυτά θα τη χαρακτηρίζ­αμε μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 588 χιλ. ευρώ, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση με 356 χιλ. ευρώ και στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 292 χιλ. ευρώ. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 998 χιλ. ευρώ και τα Funds of Funds Μικτά με 607 χιλ. ευρώ. Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece