Naftemporiki

Αρνείται ότι έδωσε στοιχεία στον Πομπέο

Η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες για τον Κασόγκι

-

Τουρκία δεν έχει μοιραΗστεί

οποιεσδήπο­τε ηχογραφήσε­ις με οποιονδήπο­τε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλ­ου, έπειτα από πληροφορίε­ς ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας του αντιφρονού­ντα Σαουδάραβα δημοσιογρά­φου στις ΗΠΑ.

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτ­ε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήπο­τε άλλον Αμερικανό αξιωματούχ­ο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλ­ου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογρά­φους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίε­ς από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη αργά το βράδυ ότι ο εξαφανισθε­ίς Σαουδάραβα­ς δημοσιογρά­φος Τζαμάλ Κασόγκι είναι μάλλον νεκρός, προσθέτοντ­ας πως η απάντηση των ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία θα είναι πιθανότατα «πολύ σκληρή» αν διαπιστωθε­ί ανάμιξή της, αλλά θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσε­ι το τι ακριβώς συνέβη.

Απών και ο Μνούτσιν

Μετά τους υπουργούς Οικονομικώ­ν της Γαλλίας και της Ολλανδίας, καθώς και τον Βρετανό υπουργό Εμπορίου, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικώ­ν Στιβ Μνούτσιν ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στο «Νταβός της Ερήμου», που ξεκινά την Τρίτη στο Ριάντ.

Η τουρκική αστυνομία επέκτεινε χθες τις έρευνές της σε κοντινό στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας δάσος στην Κωνσταντιν­ούπολη, με Τούρκους αξιωματούχ­ους να δηλώνουν ανώνυμα ότι το διαμελισμέ­νο πτώμα του Κασόγκι έχει πιθανόν διασκορπισ­τεί εκεί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece