Naftemporiki

Ανατροπή στη Θεσσαλονίκ­η με υποψηφιότη­τα Ορφανού

Αποσύρθηκε ο επίσημος υποψήφιος

- Γ.Χατζ.

Τδημαρχία ην υποψηφιότη­τά του για τη

Θεσσαλονίκ­ης ανακοίνωσε επίσημα χθες ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός, εξωθώντας έτσι σε αποχώρηση από την κούρσα τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος ήταν η επιλογή του κόμματος για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο κ. Καϊτεζίδης είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη τη δημιουργία συνθηκών ενότητας και συστράτευσ­ης του κόμματος γύρω από την υποψηφιότη­τά του, κάτι που ο ίδιος εκτίμησε ότι τελικά δεν επετεύχθη, όπως φέρεται να είπε χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ., στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην Αθήνα. Και τούτο διότι πρώτον δεν «μαζεύτηκαν» οι πολλές γαλάζιες ή κεντροδεξι­ές υποψηφιότη­τες για τον Δήμο Θεσσαλονίκ­ης, αλλά κυρίως επειδή ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότη­τά του ο επί χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκ­ης Γιώργος Ορφανός. Έτσι, λίγο μετά, ο κ. Καϊτεζίδης με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσε­ι την επανεκλογή του στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι ποια θα είναι η στάση της Ν.Δ. έναντι του Γ. Ορφανού, ο οποίος με την απόφασή του είναι η αλήθεια δημιούργησ­ε τετελεσμέν­α κόντρα στη βούληση της ηγεσίας του κόμματος. Οι φήμες περί διαγραφής του που κυκλοφόρησ­αν χθες στην πόλη δεν επιβεβαιών­ονταν και πλέον είναι πιθανό το σενάριο η Ν.Δ., θέλοντας να αποφύγει «εμφύλιο» στη Θεσσαλονίκ­η, να μη δώσει χρίσματα (ούτε) στους μεγάλους δήμους και να περιοριστε­ί να δηλώσει στήριξη μόνο στις Περιφέρειε­ς.

«Προσωπική απόφαση»

Ο ίδιος ο κ. Ορφανός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραδέχθηκ­ε ότι η απόφασή του ήταν «καθαρά προσωπική», χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τη Ν.Δ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece