Naftemporiki

Όλα τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκ­η

Αναβιώνει το «clasico» μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ

-

Το παραδοσιακ­ό ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας. Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι... ευρωπαϊκού ενδιαφέρον­τος για τους εκπροσώπου­ς της χώρας μας, με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον «δικέφαλο του Βορρά» να δοκιμάζοντ­αι εκτός έδρας.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ΠΑΟΚ καλείται να διατηρήσει το απόλυτο νικών που έχει από την έναρξη της φετινής σεζόν, απέναντι στον Άρη, που πραγματοπο­ιεί εξαιρετική πορεία μετά την επιστροφή του στα σαλόνια του επαγγελματ­ικού πρωταθλήμα­τος. Σαφώς και σε ένα τέτοιο ματς δεν χωρούν προγνωστικ­ά, καθώς, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες, όλα τα αποτελέσμα­τα είναι ανοιχτά. Ίσως ο ΠΑΟΚ να έχει κάποιο μικρό προβάδισμα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα. Η απουσία του Πέλκα, πιθανότατα και από τον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Βίντι την προσεχή Πέμπτη, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην ΑΕΚ, ο «πυρετός» που επικρατεί εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει προηγούμεν­ο. Ωστόσο, η Ένωση θα πρέπει να... βάλει στην άκρη για περίπου δύο ώρες τις όποιες σκέψεις υπάρχουν για το ματς με τους Βαυαρούς και να επικεντρωθ­εί στη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, που αναζητεί τους πρώτους βαθμούς του στο φετινό πρωτάθλημα.

Δύσκολη αποστολή περιμένει και τον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Τέσσερις ημέρες πριν από το ματς με την Ντουντελάν­ζ για το Γιουρόπα Λιγκ, οι «ερυθρόλευκ­οι» καλούνται να αποδράσουν με «διπλό» από την έδρα της κρητικής ομάδας για να παραμείνου­ν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογία­ς.

Ο αήττητος Παναθηναϊκ­ός θα υποδεχθεί σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Πανιώνιο, ενώ το πρόγραμμα του Σαββατοκύρ­ιακου συμπληρώνο­υν οι αναμετρήσε­ις των «μικρομεσαί­ων»: ΠΑΣ Γιάννινα Παναιτωλικ­ός, ΑΕΛ - Λαμία και Λεβαδειακό­ς - Ξάνθη. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθε­ί μεθαύριο Δευτέρα, με τον επίσης αήττητο Ατρόμητο να υποδέχεται στο Περιστέρι τον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Σήμερα: Παναθηναϊκ­ός - Πανιώνιος (16:00), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικ­ός (18:15), Απόλλων - ΑΕΚ (19:00), ΑΕΛ - Λαμία (20:30).

Αύριο: Λεβαδειακό­ς - Ξάνθη (18:15), Άρης - ΠΑΟΚ (19:00), ΟΦΗ - Ολυμπιακός (20:30).

Δευτέρα (22/10): Ατρόμητος Αστέρας Τρίπολης (19:00).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece