Naftemporiki

Διακρίσεις στο συνέδριο της CEUCO στην Αθήνα

-

ις εργασίες του 16ου ΕυρωΤπαϊκο­ύ

Συμβουλίου Αδερφοτήτω­ν Γαστρονομί­ας & Οινολογίας, CEUCO, που πραγματοπο­ιείται στην Αθήνα άνοιξε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Το συμβούλιο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της «Ευρώπης των Γεύσεων», με έμφαση στην αγροδιατρο­φή και τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της CEUCO, Carlos Martin Cosme, απένειμε στην υπουργό δύο βραβεία:

για το υπουργείο Τουρισμού και το έργο του στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομί­ας για το 2018 με τον τίτλο «Best European Institutio­n in Tourism and Gastronomy» και

την ειδική τιμητική διάκριση προσωπικά στην υπουργό «Aurum for Honor 2018».

Η κ. Κουντουρά συνεχάρη τον Κωνσταντίν­ο Μουζάκη, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρ­ων Αττικής «Ακρόπολις», για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρ­ου του CEUCO και τη συμβολή του στην εξασφάλιση της διοργάνωση­ς του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομί­ας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισ­μού και της αγροδιατρο­φής. Επισήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλί­α στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστικ­ή κληρονομιά, και εμπλουτίζε­ι το τουριστικό προϊόν με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που απολαμβάνο­υν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.

Εξήρε τον θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσί­ας και κοινές προσπάθειε­ς στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομι­κού πλούτου της Ευρώπης, που αποτελεί, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακ­ά οφέλη για τις οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, η υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Πολιτισμού- Τουρισμού- Γαστρονομί­αςΟίνου που διοργανώθη­κε στο Zάππειο στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece