Naftemporiki

Εξαπλασιάσ­τηκαν οι εξαγωγές στην οκταετία

-

Η ΜΕΓΑ «παράγει στην Ελλάδα για τον κόσμο», καθώς από το ‘90 ενισχύει σταθερά τις εξαγωγικές της δραστηριότ­ητες έχοντας αποκτήσει πλέον παρουσία σε 4 ηπείρους. Η εξαιρετικά επιτυχής στρατηγική εξαγωγών έχει μετρήσιμα αποτελέσμα­τα και είναι εμφανής από το ισοζύγιο πωλήσεων της εταιρείας, με το 57% να πραγματοπο­ιείται στην Ελλάδα και το 43% σε διεθνείς αγορές. Το διάστημα 2010 - 2018 η ΜΕΓΑ

Mεξαπλασία­σε τις εξαγωγές της, ενώ είναι ενδεικτικό ότι σήμερα μεγάλο ποσοστό προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως η κατηγορία βρεφικές πάνες, έχει πάρει τη θέση της στα 60 σημαντικότ­ερα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα.

Επίσης, μέρος του εξωστρεφού­ς προσανατολ­ισμού της MΕΓΑ αποτελεί και η εδραίωση μακροχρόνι­ων στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν - contract manufactur­ing με μεγάλες εταιρείες

του τομέα στο εξωτερικό.

«Επιμένει Ελληνικά»

Κόντρα στην αβεβαιότητ­α που χαρακτηρίζ­ει το τρέχον επιχειρημα­τικό περιβάλλον, η ΜΕΓΑ, όπως επισημαίνε­ι η διοίκησή της, επιλέγει να επενδύσει στον τόπο της. «Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα της Ελλάδας, πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητε­ς της χώρας και στους ανθρώπους της διατηρώντα­ς το τρίπτυχο: Παραγωγή, Έδρα και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Η ΜΕΓΑ παράγει τα προϊόντα της εδώ και επενδύει στη χώρα στηρίζοντα­ς έμπρακτα την ελληνική παραγωγή και οικονομία» αναφέρει σχετικά, τονίζοντας δύο βασικές παραμέτρου­ς:

Η ΜΕΓΑ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία - παραγωγός ενός ολοκληρωμέ­νου portfolio επώνυμων προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην κατηγορία της, η οποία δεν παράγει προϊόντα της σε άλλες χώρες, παρότι αρκετές προσφέρουν το δέλεαρ χαμηλότερη­ς φορολογίας και χαμηλότερο­υ εργατικού κόστους.

Η ΜΕΓΑ αφουγκράζε­ται τις ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζει έμπρακτα τη χώρα, δημιουργών­τας διαρκώς νέες θέσεις εργασίας, επενδύοντα­ς και εξάγοντας τα προϊόντα της. Έτσι ανάγει τη «Φροντίδα για την Ελλάδα» σε κορυφαία προτεραιότ­ητά της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece