Naftemporiki

«Μαζί μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι»

Ξεκαθαρίζε­ι για μία ακόμη φορά πως οι ΑΝΕΛ θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Οι Ανεξάρτητο­ι Έλληνες θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που πραγματοπο­ιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκ­η.

Όπως ανέφερε χαρακτηρισ­τικά, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και η παραμονή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί «μέχρι να έρθει ο κόμπος στο χτένι», δηλαδή μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσου­με. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση» είπε ο κ. Καμμένος, χωρίς να διευκρινίζ­ει, βέβαια, εάν η αποχώρηση από την κυβέρνηση σε εκείνο το σημείο θα σημαίνει και άρση της στήριξής της από τους ΑΝΕΛ. «Ισχύει απόλυτα η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργ­ό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσο­υμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία» υπογράμμισ­ε.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο, στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο. «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία, η δική μου με τον Αλέξη τον Τσίπρα, ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη και ανοιχτή συνεργασία. Μια δημόσια συνεργασία. Δεν συνεργαστή­καμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνεργάστη­κα με τον

«Όσο δεν δημοσιοποι­είται η επιστολή παραίτησής του, τόσο επιβεβαιών­εται ότι οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβι­άζονται για να μην αποκαλυφθε­ί η αλήθεια».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντ­ας δημοσιεύμα­τα του κυριακάτικ­ου Τύπου, τα οποία αναφέροντα­ι στους λόγους της παραίτησής του, έκανε λόγο μέσω ανάρτησης στο Twitter για λάσπη, ψέματα, συκοφαντίε­ς, που υπονομεύου­ν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπει­ά του. «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίε­ς, υπονομεύου­ν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπει­ά μου. Εκβιαστές, διεφθαρμέν­οι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύου­ν την αξιοπρέπει­α και την τιμή όποιου τους αντιστέκετ­αι. Έτσι χτυπάνε και τη λειτουργία της δημοκρατία­ς. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης» έγραψε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Κοτζιάς, αποφεύγοντ­ας πάντως να διευκρινίσ­ει για ποιες ακριβώς αναφορές κάνει λόγο.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», στην εννεασέλιδ­η επιστολή του ο τέως υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζε­ι πως οι λόγοι παραίτησής του ήταν πολιτικοί και όχι προσωπικοί και εξαπολύει βολές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ειδικά για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τα όσα είπε περί «βαλκανικής συμμαχίας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece