Δυσοίωνες οι προοπτικές για την Ιταλία

Naftemporiki - - Πρωτη Σελιδα -

Σε πλήρη εναρμόνιση ΔΝΤ και Κομισιόν, προχώρησαν σε απογοητευτικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ιταλίας χθες, αποστέλλοντας εκ νέου προειδοποιήσεις προς την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική που έχει χαράξει αυξάνοντας τις δαπάνες και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, που έγιναν γνωστές διά στόματος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,2% το 2019 και

Mόχι κατά 1,6% όπως εκτιμά η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανεβάζει το ιταλικό έλλειμμα για το 2019 στο 2,9% του ΑΕΠ και στο 3,1% για το 2020, ενώ η πρόβλεψη της Ρώμης για την επόμενη χρονιά δεν ξεπερνά το 2,4%.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μάλιστα μιλώντας σε δημοσιογράφους προχώρησε ακόμα περισσότερο δηλώνοντας: «Δεν μπορεί η Ιταλία να πορευτεί εκτός της Ευρωζώνης, όπως δεν μπορεί η Ευρώπη να πορευτεί χωρίς την Ιταλία». Στο ίδιο κλίμα και το ΔΝΤ το οποίο χθες με έκθεσή του υπογραμμίζει ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. «Οι χώρες θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα μέτρα που μειώνουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα προς τους μεσοπρόθεσμους στόχους και το χαμηλότερο χρέος» αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ, που προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί μόνο κατά 1% το 2019 και 0,9% το 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.