Naftemporiki

Συμπαιγνία βλέπει πίσω από τις εξελίξεις η αντιπολίτε­υση

-

Ως συμπαιγνία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου αντιμετωπί­ζει η αντιπολίτε­υση τις εξελίξεις στη συγκυβέρνη­ση και γνωστοποιε­ί ότι θα καταψηφίσε­ι την κυβέρνηση Τσίπρα. Η Ν.Δ. σημείωσε πως «το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημ­ένο “διαζύγιό” του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους». Κι εξηγεί ότι «γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύν­ης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλε­υτική ομάδα των ΑΝΕΛ». Η Ν.Δ. τονίζει πως «η αυλαία αυτής της κακόγουστη­ς και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύν­ης, όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα αναλαμβάνε­ι την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία».

Με μια σκληρή δήλωση σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, τονίζοντας: «Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνο­υν», ενώ ζήτησε «εκλογές τώρα».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβι­ασμούς και τη φαρσοκωμωδ­ία που σκηνοθετήθ­ηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισ­μός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα» και τόνισε πως «τυχόν κυβερνητικ­ή συνέχεια με υπολείμματ­α και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσε­ι την τυπική ψήφο εμπιστοσύν­ης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύν­η στον κ. Τσίπρα και στον ετερόκλητο κυβερνητικ­ό θίασό του. Εκλογές τώρα».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς παρατήρησε πως «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρ­ους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθή­σουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύν­ης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσε­ι μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή - μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκ­ούς επικίνδυνο­υς σχεδιασμού­ς».

Ο κ. Κουτσούμπα­ς τόνισε πως το ΚΚΕ «δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύν­ης, θα καταψηφίσε­ι και αυτή την κυβέρνηση». Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης διαμήνυσε: «Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece