Συμπαιγνία βλέπει πίσω από τις εξελίξεις η αντιπολίτευση

Naftemporiki - - Θεμα -

Ως συμπαιγνία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση τις εξελίξεις στη συγκυβέρνηση και γνωστοποιεί ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Η Ν.Δ. σημείωσε πως «το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο “διαζύγιό” του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους». Κι εξηγεί ότι «γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ». Η Ν.Δ. τονίζει πως «η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία».

Με μια σκληρή δήλωση σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, τονίζοντας: «Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν», ενώ ζήτησε «εκλογές τώρα».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και τη φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα» και τόνισε πως «τυχόν κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στον ετερόκλητο κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρατήρησε πως «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή - μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ «δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση». Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης διαμήνυσε: «Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.