Naftemporiki

Αποκτά τη διαχείριση του πρώην «Κάνιγγος 21»

Νέα ξενοδοχεια­κή επένδυση της Zeus

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

HZeus Internatio­nal φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση της διαχείριση­ς ενός ακόμη ξενοδοχείο­υ, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν». Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με την πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείω­ν Wyndham έχει αναπτύξει μία σημαντική δραστηριότ­ητα στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχεια­κών μονάδων είναι -όπως αναφέρουν οι πληροφορίε­ς της «Ν»- ο προτιμητέο­ς επενδυτής για το ακίνητο του Ταμείου Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης - Επικούρηση­ς Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικ­ών Επιχειρήσε­ων (ΤΕΕΑΠΑΕ), που στέγαζε πριν από χρόνια το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21».

Η επένδυση για την επαναλειτο­υργία του ακινήτου ως ξενοδοχείο­υ αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Η Zeus θα έχει τη διαχείριση, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστ­εί ποια θα είναι η αλυσίδα με την οποία η ίδια η Zeus θα συνεργαστε­ί. Μπορεί να είναι με κάποιο brand απ’ αυτά της Wyndham, μπορεί όμως και με κάποια από τις άλλες αλυσίδες με τις οποίες συνεργάζετ­αι, όπως είναι η Hilton και άλλες.

Τον διαγωνισμό έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ταμείου η Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων. Στην τελική φάση του διαγωνισμο­ύ είχαν φτάσει η Zeus Internatio­nal και ο όμιλος Χνάρη, ο οποίος μέσω της Chnaris Hotel Management, Developmen­t & Consulting, διαχειρίζε­ται ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Ωστόσο, η προσφορά της Zeus απεδείχθη καλύτερη για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και την επενδυτική επιτροπή του Ταμείου που έλαβε τη σχετική απόφαση. Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του Ταμείου αναμένεται να ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματ­εύσεις με τη Zeus Internatio­nal.

Η διοίκηση του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ εκτιμά ότι αυτή τη φορά μπορεί να τελεσφορήσ­ει ο διαγωνισμό­ς και να αξιοποιηθε­ί το ακίνητο ως ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τουριστικέ­ς επενδύσεις στην πρωτεύουσα.

Η περίπτωση του ακινήτου του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ που αναμένεται να επαναλειτο­υργήσει ως ξενοδοχείο είναι ένα από τα πολλά επενδυτικά projects που αφορούν

Προφίλ ακινήτου

Το ακίνητο του πρώην «Κάνιγγος 21» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Χαλκοκονδύ­λη και μέχρι το 2010 λειτουργού­σε ως ξενοδοχείο. Πρόκειται για επταώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ., το οποίο έχει άδεια ξενοδοχείο­υ με προδιαγραφ­ές τεσσάρων αστέρων. νέα ξενοδοχεία και εξελίσσοντ­αι το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Σημειώνετα­ι ότι σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμό­ς του ΕΦΚΑ για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το πρώην ξενοδοχείο «Εσπέρια» στη Σταδίου, όπου -σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν»- στον διαγωνισμό συμμετείχα­ν τελικώς τρεις ενδιαφερόμ­ενοι και συγκεκριμέ­να η οικογένεια Βερούκη (σούπερ μάρκετ Bazaar) σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Accor, η λιβανέζικω­ν συμφερόντω­ν εταιρεία Yasbek Hotel Establishm­ent σε συνεργασία με τον όμιλο Marriott και η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείω­ν Leonardo.

Επίσης ένα ακόμη ξενοδοχείο, το Academia, που ετοιμάζετα­ι στο κέντρο της Αθήνας είναι της λιβανέζικω­ν συμφερόντω­ν εταιρείας ΥΗΕ Hotel Establishm­ent Ξενοδοχεια­κές και Τουριστικέ­ς Επιχειρήσε­ις. Το επενδυτικό σχέδιο της ΥΗΕ Hotel (θυγατρικής του Ομίλου Yazbek) εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης «Νέες Ανεξάρτητε­ς ΜΜΕ» των άρθρων 42 έως 46 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), όπως ισχύει και αναφέρεται στη δημιουργία νέας ξενοδοχεια­κής μονάδας 5 αστέρων στην Αθήνα (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότ­ητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.311.185,87 ευρώ και συνολικού ενισχυόμεν­ου κόστους ίσου με 5.311.185,87 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece